Hoppa till huvudinnehållet

BIK lånar in forward – spelar redan mot Västerås: ”Till stor hjälp”

Publicerad:
Filip Barklund efter sitt första och hittills enda SHL-mål, som kom för Örebro i kvartsfinalserien mot Leksand 2021.
Filip Barklund efter sitt första och hittills enda SHL-mål, som kom för Örebro i kvartsfinalserien mot Leksand 2021. Foto: Pontus Lundahl/TT

BIK lånar in Lindlövens Filip Barklund i helgens matcher mot Västerås och Mora.

– Filip är en välutbildad, kompetent och lovande forward som kommer att vara till stor hjälp för oss, säger sportchef Torsten Yngveson till klubbens hemsida.

BIK Karlskoga har sju forwards borta på grund av skada eller sjukdom för tillfället. Nu agerar klubben genom att låna in forwarden Filip Barklund, 20, från Lindlöven.

Barklund är på intet sätt okänd för BIK.

Forwarden ”dubbelskrevs”, registrerades som både BIK- och Lindlövenspelare, inför ”deadline day” förra säsongen. Han gjorde aldrig någon A-lagsmatch i BIK då, men spelade en match i J20-laget.

Nu har Barklund inlett säsongen med 12 poäng (5+7) och +4 i plusminus på 13 matcher i Lindlöven.

– Vi är i ett prekärt läge och väldigt tacksamma för att Lindlöven lånar oss Filip. Det naturliga hade kanske varit att ta tillbaka Tobias Sjökvist, som spelade med oss förra veckan, men övergångsregler stoppade den lösningen. Han hade då inte kunnat spela med Lindlöven i helgen och de går givetvis i första hand då han är deras spelare. Men Filip är en välutbildad, kompetent och lovande forward som kommer att vara till stor hjälp för oss, säger sportchef Torsten Yngveson till klubbens hemsida.

Barklund lämnade moderklubben AIK för Örebro inför 2018–2019. Han gjorde fyra säsonger i Örebros organisation och noterades för ett mål och en assist på 38 matcher

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagFilip BarklundIshockeySport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.