Hoppa till huvudinnehållet

Dags för årets kransnedläggning till Nobels minne

Publicerad:
Bild från ett tidigare år. Foto: Per Lindgren

Lördag den 10 december är det dags för den årliga traditionen att högtidlighålla Alfred Nobels minne vid Björkborns herrgård.

Programmet kommer börja med högtidstal, kransnedläggning, fanfar och salut vid Alfred Nobels byst utanför herrgården. Årets talare är Tomas Samuelsson från Odd Fellow-logen Alfred Nobel.

Efter det fortsätter programmet med servering av glögg och pepparkakor i Stallet. Där kommer det även bjudas på musik, med Kristina Folker på piano och Jan Persson på fagott.

Därefter blir det tvårätterslunch på Mötesplats Alfred Nobel med kaffe och efterrätt. Senare under eftermiddagen blir det också utdelning av utmärkelser och stipendier.

Det ena är en utmärkelse som inrättades 2018 – Nobelvännernas hedersutmärkelse. Ett pris som föreningen delar ut till någon som bidragit till att öka intresset för Alfred Nobels Karlskoga och Nobelmuseet.

De andra två är Stiftelsen Karlskoga kommuns konststipendium till Alfred Nobels minne, samt Årets Alfred av Möckeln innovation, som också kommer att delas ut.

Arrangörer är Nobelmuseets Vänner, Nobelmuseet Karlskoga, Karlskoga kommun, Svenska kyrkan Karlskoga, Odd Fellow-logen Alfred Nobel, Karlskoga-Nobel Rotaryklubb samt Möckeln Innovation.

Artikeltaggar

Alfred NobelBjörkborns herrgårdKarlskogaNobelmuseetNobelmuseets vännerNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.