Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors på väg att värva ny ytterback: ”Man vill alltid spela högre upp”

Publicerad:
Degerfors är, enligt uppgift, på väg att värva ytterbacken Karim Mammar.
Degerfors är, enligt uppgift, på väg att värva ytterbacken Karim Mammar. Foto: PELLE BÖRJESSON

Degerfors IF är på jakt efter försvarsspelare.

En av dessa kan mycket väl bli Karim Mammar.

Enligt Sportbladets uppgifter jobbar klubben hårt på att värva in AFC Eskilstuna-försvararen.

Rödvitt jobbar, enligt uppgift, nu hårt på att få in en ytterback till lagbygget inför nästa år och förhandlar nu, enligt Sportbladet, med AFC:s Karim Mammar - en spelare som även kopplats ihop med Sirius och Mjällby.

Mammar kan både spela ytterback och mittback.

Degerfors har nyligen blivit av med målvakten Alfie Whiteman, anfallaren Omar Fajar och mittbacken Gustaf Lagierbielke samt skadedrabbade ytterbacken Ronald Mukiibi.

Dessutom meddelade klubben i veckan att Anton Krajl också lämnar som bosman.

26-årige Karim Mammar stod för sex mål och fyra framspelningar säsongen som gick och har ett kontrakt som sträcker sig till 31 december 2024.

Degerfors hoppas göra klart med spelaren inom de närmsta veckorna, men det återstår att se hur förhandlingarna fortskrider.

– Man vill ju alltid spela högre upp. Någonstans måste man vara ärlig mot sig själv också och känna av när det är dags att göra det. Jag tror att mina två säsonger nu i AFC och en säsong tidigare i Norrby har gett mig tillräckligt mycket rutin och erfarenhet att klara av Allsvenskan. Så jag är redo på det och det är intressant men vi får se vad som händer, sa han till Eskilstuna-Kuriren 27 oktober.

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFotboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.