Hoppa till huvudinnehållet

Karl Hedin förlorar tvist om granbarkborre

Publicerad:
Granbarkborren orsakar skador på skog. Arkivbild.
Granbarkborren orsakar skador på skog. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Trävarukoncernen AB Karl Hedin har förlorat en tvist mot staten om granbarkborreangrepp, skriver DI med hänvisning till nyhetsbyrån Sirén.

Karl Hedin stämde staten i fjol för att skog skadats av granbarkborrar. Skogsområdet i Västmanland ligger intill Hälleskogsbrännans naturreservat, och företaget har hävdat att granbarkborrarna spridit sig därifrån.

Men staten motsatte sig stämningen, och nu går mark- och miljödomstolen på statens linje. Staten är inte ansvarig för angreppen, enligt domstolen. Nu får AB Karl Hedin betala statens rättegångskostnader.

Artikeltaggar

AB Karl HedinBrott, lag och rättDjur och naturDomstolarHälleskogsbrännanKarl HedinNaturreservatSkogTvisterVästmanlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.