Hoppa till huvudinnehållet

Efter tidigare ”miss”: Nu ger kommunen ridklubben mer pengar

Publicerad:
Reporter Rickard Reinli
Rickard Reinli
rickard.reinli@kt-kuriren.se
Karlskoga ridklubb får nu ett extra tillskott på 52 000 kronor, utöver de 100 000 som tidigare beviljats.
Karlskoga ridklubb får nu ett extra tillskott på 52 000 kronor, utöver de 100 000 som tidigare beviljats. Foto: Kajsa Juslin

Efter att först ha blivit tilldelade en mindre summa än vad som efterfrågats får nu Karlskoga ridklubb de pengar de ansökt om – och mer därtill.

– Vi hade 52 000 över och då kände vi att vi kunde ge hela den summan.

Kommunstyrelsen i Karlskoga har under 2022 haft en miljon kronor i extra medel i så kallat föreningsstöd. Föreningar inom kommunen har, genom kultur- och fritidsnämnden, kunnat ansöka om ett extra ekonomiskt bidrag för att ta sig igenom den tuffare ekonomiska situationen.

Samtliga 16 föreningar som ansökt har också fått sina ansökningar godkända, men för Karlskoga ridklubb beviljades initialt inte hela summan, efter vad som sedan uttryckts vara en misskommunikation kommunstyrelsen och kultur- och fritidsnämnden emellan. Nu väljer dock kommunstyrelsen att ändra på sitt tidigare beslut.

– Nu när vi har kommit till slutet och inga fler ansökningar kan inkomma visade det sig att vi stod med 52 000 kronor kvar. Ridklubben ansökte om 140 000, varav vi beviljade 100 000, och då kände vi att vi hade anledning att även ge dem de 40 000 som först inte kunde beviljas, säger Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande.

Lades på jäsning

De 40 000 fick dock en liten extra krydda och lades på jäsning då den eftersökta summan, likt priserna på både hästar och hö gjort under året, galopperade iväg.

– Vi hade 52 000 över och då kände vi att vi kunde ge hela den summan. De har haft ett riktigt tufft år och det känns bra att kunna ge dem en liten tidig julklapp på det här sättet.

Totalt landar det ekonomiska stödet till Karlskoga ridklubb nu in på 152 000 kronor.

”Kan vara lite efterklok”

Föreningsstödet går nu i graven, då det enbart gällde under 2022, och enligt Ring har det varit en glädjefylld resa, men också en som manat till eftertänksamhet.

– Nu när man kan vara lite efterklok så borde vi ha samlat in alla ansökningar över året och tagit beslut nu så att alla fick en mer rättvis fördelning, sett till de medel som fanns. Med det sagt så har vi haft en väldig bredd på allt från hembygdsförening till skateboard och kanot så det har varit högt och lågt, och väldigt roligt att kunna hjälpa till på alla håll.

– Så, slutet gott allting gott.

Läs också:

Ridklubben balanserar på tunn ekonomisk lina: ”En ond spiral”I akut behov av nya hästar – men pengarna saknas: ”Konstgjord andning”

Artikeltaggar

BeslutHästsportKarlskogaKarlskoga kommun (org)Karlskoga ridklubbKommunstyrelsenPolitikTony Ring

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.