Hoppa till huvudinnehållet

Åsas välgörenhetskonsert lockade storpublik

Publicerad:
Eric Hellqvist
eric.hellqvist@kt-kuriren.se
Publiken bjöds på flera olika genrer av konsertens artister, som här tackas av i slutet.
Publiken bjöds på flera olika genrer av konsertens artister, som här tackas av i slutet. Foto: Eric Hellqvist

På söndagskvällen var Karlskoga kyrka fullsatt när välgörenhetskonserten till förmån för Åsa Karlströms fond ”I kärlekens tecken” arrangerades.

Sång och musik från ett flertal lokala artister förgyllde kvällen för dem som tagit sig till kyrkan på söndagen.

Jultemat var givet denna första advent och inte många stolar var lediga när artister som Kent Lundberg, Tobias Andersson, Annie Kindgren, Linda och Pekka Dahl och fler uppträdde.

Artisterna välkomnas upp på scen.
Artisterna välkomnas upp på scen. Foto: Eric Hellqvist

Åsa Karlström inledde med att hälsa alla välkomna och tackade även vännerna som ställt upp för henne och tillsammans gjort konsertkvällen möjlig.

Sedan sjöng Annie Kindgren kvällens första låt med stora efterföljande applåder.

Annie Kindgren sjöng en ballad under inledningen och sedan en av Mariah Careys julsånger senare under kvällen.
Annie Kindgren sjöng en ballad under inledningen och sedan en av Mariah Careys julsånger senare under kvällen. Foto: Eric Hellqvist

Därefter framförde Åke Norén och Tobias Andersson en låt och sedan spelade och sjöng också Kent Lundberg, Malin och Erik Näsman, Linda och Pekka Dahl samt Nova Mäenpää Gunnarsson olika låtar.

Linda och Peter Dahl fick publiken på fötter när de framförde ”gospel/country”-låten My Church.
Linda och Peter Dahl fick publiken på fötter när de framförde ”gospel/country”-låten My Church. Foto: Eric Hellqvist

Även Per Henning fanns bland artisterna och sjöng O helga natt och spelade piano.

Åsa Karlström sjöng Tänd ett ljus tillsammans med Åke Norén och Tobias Andersson, där även publiken var med och sjöng allsång i slutet av låten.

Åke Norén, Åsa Karlström och Tobias Andersson.
Åke Norén, Åsa Karlström och Tobias Andersson.

Välgörenhetskonserten, som firade tioårsjubileum, genomfördes i år i samarbete med Karlskoga församling, som också hade tagit hand om biljettförsäljningen.

Pengarna som konserten genererade går direkt tillbaka för att skapa julstämning åt barnfamiljer som behöver lite extra hjälp.

Kent Lundberg fick många applåder när han framförde sina låtar.
Kent Lundberg fick många applåder när han framförde sina låtar.
Publiken sjöng och klappade med.
Publiken sjöng och klappade med. Foto: Eric Hellqvist

Åsa Karlström var konferencier mellan låtarna och berättade ur en sagobok på temat julen.

Hon berättade i inledningen av konserten också vad fonden ”I kärlekens tecken” har gjort i år. Bland annat om konserten för ukrainska flyktingbarn tidigare under året som gjorde att fonden kunde åka till Parken Zoo med tre bussar med barn.

Nova Mäenpää Gunnarsson sjöng bland annat låten Hallelujah.
Nova Mäenpää Gunnarsson sjöng bland annat låten Hallelujah. Foto: Eric Hellqvist

Mot slutet av konserten framförde Åsa Karlström, Linda Dahl och Pekka Dahl sin låt Det snöar i Värmland, som också Thomas Holmstrand har varit med och skrivit.

Den allra sista låten blev sedan Nu tändas tusen juleljus i allsång tillsammans med alla i publiken. Alltihop till stora applåder från publiken.

Åsa Karlström och de andra artisterna samlades på scen mot slutet och sjöng allsång.
Åsa Karlström och de andra artisterna samlades på scen mot slutet och sjöng allsång. Foto: Eric Hellqvist

Artisterna som uppträdde på konserten var rakt igenom lokala med namn som Kent Lundberg, Linda och Pekka Dahl, Per Henning, Erik och Malin Näsman, Tobias Andersson, Nova Mäenpää Gunnarsson, Annie Kindgren och Åke Norén.

Elvira Hallqvist och Nova Zmorzynski stod vid ingången och välkomnade gästerna och sålde genom sitt UF-företag, Amicitia UF, egengjorda julgranskulor, där 50 kronor för varje såld julgranskula går till att köpa julklappar till barn.
Elvira Hallqvist och Nova Zmorzynski stod vid ingången och välkomnade gästerna och sålde genom sitt UF-företag, Amicitia UF, egengjorda julgranskulor, där 50 kronor för varje såld julgranskula går till att köpa julklappar till barn.

Läs också:

Åsas konsert räddades: ”Det blir ingen jul om jag inte får hjälpa”

Artikeltaggar

ArtisterI kärlekens teckenKarlskoga församlingKarlskoga kyrkaKent LundbergKonserterMalin NäsmanMusikNova Mäenpää GunnarssonNöje/KulturSten NilssonTobias AnderssonÅsa Karlström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.