Hoppa till huvudinnehållet

Mukiibi om att lämna Degerfors: ”Oerhört besviken på hela situationen”

Publicerad:
Ronald Mukiibi.
Ronald Mukiibi. Foto: Kajsa Juslin

Mittbacken Ronald Mukiibi och Degerfors IF har gått skilda vägar.

– Jag är oerhört besviken på hela situationen och året som varit, säger Mukiibi.

Det blev bara tre allsvenska matcher och 85 minuters speltid för Ronald Mukiibi i Degerfors. Som tidningen tidigare skrivit hade mittbacken ett kontrakt på 1+1 år.

Under fredagen stod det klart att det inte blir någon fortsättning i den rödvita tröjan för mittbacken.

– Kroppen har känts bra och har gjort det ett bra tag. Jag har sett bra ut på träningarna, men inte blivit uttagen i matchtruppen och det är ingenting jag kan styra över så det är bara att gå vidare. Jag är oerhört besviken på hela situationen och året som varit. Dels för att mina mål som jag hade för mig själv som spelare här i Degerfors inte uppnåddes och för att jag nu inte får chansen att uppnå dem kommande säsong heller, säger Mukiibi.

Och fortsätter:

– Alla som känner mig vet att jag brinner för fotboll, och jag kör alltid 110 procent i allt jag gör på och utanför planen. Men ibland kommer livet emellan och saker man inte kan påverka händer.

– Jag tror starkt på att vissa saker bara inte är menade att ske. Även om jag känner en viss sorg för att jag mer än gärna hade stannat kvar och för att revanschera mig och få visa vad jag går för så känner jag nu i efterhand samtidigt en sorts lättnad över att få avsluta detta kapitlet i mitt liv och gå vidare.

”Inte menat”

Efter att tiden i Degerfors inte blivit som han tänkt sig blickar Mukiibi nu framåt.

– Det gäller att inte grotta ner sig när man stöter på motgångar utan bara kriga på och ta sig framåt, genom att försöka fokusera på det positiva och allt man har istället för det negativa och bara försöka vara tacksam

– Jag tar med mig lärdomarna härifrån och mötena med människorna och låter den här erfarenheten ge mig mer bränsle inför framtiden och jag ser fram emot vad livet har att erbjuda framöver.

Mittbacken vill avsluta med att skicka med en hälsning till Degerforssupportrarna.

– Det fanns inget jag ville hellre än att kliva ut på Stora Valla och få hjälpa laget med mina kvalitéer på planen och få visa er vem Ron Mukiibi är, men det var tydligen inte menat och sånt är livet. Jag har accepterat det och går vidare.

– Jag är väldigt lättad och glad att Degerfors spelar kvar i allsvenskan. Även om jag inte kommer göra den resan här i klubben så önskar jag föreningen, alla runt omkring, grabbarna och alla Degerforsfans all lycka i framtiden.

Kontraktsläget

Utgående kontrakt: Hugo Claesson, Jeff Gal, Adam Carlén, Erik Lindell,

Kontrakt över 2023: Gustav Granath, Sean Sabetkar, Christos Gravius, Justin Salmon, Daniel Krezic, Joe Gyau, Nikola Djurdjic.

Kontrakt över 2024: Oscar Wallin, Elyas Bouzaiene, Rasmus Örqvist, Diego Campos, Dijan Vukojevic, Albin Mörfelt.

Kontrakt över 2025: Sebastian Ohlsson, Gustav Lindgren (ny från Sollentuna).

Förluster: Adhavan Rajamohan, Anton Kralj, Johan Bertilsson, Ronald Mukiibi, Omar Faraj (AIK), Alfie Whiteman (tillbaka till Tottenham efter lån), Gustaf Lagerbielke (tillbaka till Elfsborg efter lån).

Mittback lämnar Degerfors IFAnfallare lämnar DIF: ”Det blev inte som vi hade hoppats”

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerforsDegerfors IF HerrFotbollNöje/KulturRonald MukiibiTidningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.