Hoppa till huvudinnehållet

BIK lånar center från Färjestad: ”Väldigt tacksamma”

Publicerad:
BIK Karlskoga lånar Färjestads Jonathan Andersen till kvällens match mot Björklöven. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Det råder rejäl skade- och sjukdomskris i BIK Karlskoga. Till kvällens match mot Björklöven lånar man in Färjestads Jonathan Andersen.

BIK Karlskoga tvingades ställa in tisdagens träning då man helt enkelt saknade för många spelare.

Nu agerar klubben genom att låna in Färjestads Jonathan Andersen. Den 19–årige centern står noterad för tolv matcher i SHL den här säsongen.

I klubbens J20-lag har han gjort 14 poäng på 19 matcher. Andersen har Arvika som moderklubb.

– Han har en bra storlek och gjort ex antal matcher i SHL. Vi är väldigt tacksamma över att han kommer in och hjälper oss i det här läget, säger klubbchefen Torsten Yngveson som letar febrilt efter ytterligare förstärkningar.

– Det är stiltje på marknaden. Många av division 1-lagen i närheten har mycket att spela om fortfarande och är inte villiga att släppa spelare. Just nu är det jäkligt trögt.

Stort manfall

BIK saknar 14 spelare till kvällens match mot Björklöven. Det handlar om Sebastian Collberg, Åke Stakkestad, Edwin Lindström, Gustav Willman Borvik, Juliuz Persson, Logan Cockerill, Max Wennlund, William Pethrus, Wilhelm Westlund som alla är skadade.

Marcus Hellgren-Smed, Philip Eriksén, Markus Modigs, Gustaf Franzén och Carl Bruhn är sjuka.

Sju spelare från BIK J20 får chansen – Alexander Jarl-Åhlin, Leo Klavhed, Oscar Lindström, Edvin Nylén, Felix Johansson, Edwin Sandahl och Theo Lundgren.

Hur BIK formerar sitt lag släpps senare under onsdagen.

BIK ställde in träning – saknar 16 (!) spelare: "Parodi"Willman Borvik en av många som saknas i BIK: ”Inte hållbart”

Artikeltaggar

ArvikaBIK Karlskoga A-lagFärjestadIshockeyJonathan AndersenMotion och hälsaSHL

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.