Hoppa till huvudinnehållet

Tjuvfiskare togs på bar gärning – skyllde på dåligt mobilbatteri

Publicerad:
Foto: Thomas Wallin

En man från Örebro i 40-årsåldern togs när han fiskade i sjön Sör-Ämten vid Villingsberg i Karlskoga. Nu har han fått sin dom

Mannen har dömts vid Örebro tingsrätt för brott mot fiskelagen till 1 500 kronor i dagsböter. Fiskeutrustningen har tagits i beslag. Han ska även betala skadestånd på 1 200 kronor till företaget som säljer fiskekorten och som planterar ut fisk i sjön.

Mannen har i förhör berättat att han tänkte betala men att appen hängde sig vid detta steg, samt att batteriet på mobiltelefonen slutade fungera när kontrollanten kom fram till honom.

Tingsrätten skriver i domen att det ankommer på den som fiskar att vara helt säker på att denne har rätt att fiska på en viss plats och att denne, i de fall där det krävs fiskekort, har ett sådant. Mannen borde inte ha fiskat innan han köpt fiskekort.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättDagsböterFiskeÖrebroÖrebro tingsrättSör-ÄmtenTjuvfiskeVillingsberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.