Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogabo häktat misstänkt för vapenbrott och inbrottsstöld

Publicerad:
Foto: Per Danielsson/TT

Fyra personer, varav en Karlskogabo i 35-årsåldern, har häktats vid Skaraborgs tingsrätt. Karlskogabon och två andra är misstänktas för tre inbrottsstölder och ett vapenbrott och den fjärde enbart för inbrottsstöld.

Karlskogabon är misstänkt för inbrottsstöld och vapenbrott i Lyrestad den 13 oktober, inbrottsstöld den 24 oktober i Mariestad och inbrottsstöld den 27 oktober i Mariestad.

De fyra männen häktades den 11 november därefter begärde åklagaren förlängd åtalsfrist. De fyra har nu omhäktats och åtal ska komma den 9 december.

Som häktningsgrund skriver tingsrätten i beslutet att det finns risk för att Karlskogabon genom att undanröja bevis eller på något annat sätt kan försvårar utredning. Restriktionerna på häktet ligger kvar, han får inte placeras tillsammans med andra intagna, ta emot besök, eller, förutom advokaten, ha kontakt med någon utanför häktet.

Karlskogabon och de tre andra männen förnekar brott.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrottBrott, lag och rättLyrestadMariestadSkaraborgs tingsrättVapenbrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.