Hoppa till huvudinnehållet

Signild, 92 år ung, prisades på ungdomarnas avslutning

Publicerad:
Signild Andersson tilldelades Årets hederspris. Johan Wiik, som även han fick pris på galan, delade ut priset. Foto: Tomas Nilsson

I fredags hade Åtorps IF avslutning för ungdomarna. Det blev en mycket välbesökt och uppskattad tillställning.

Signild Andersson tilldelades Årets hederspris.

Åtorps IF har fyra träningsgrupper för ungdomar. Där blandas killar och tjejer för att det ska vara möjligt att få ihop lag. ÅIF ska nästa säsong, för första gången, ha ett lag som spelar nio mot nio.

Det spelades upp videohälsningar från Degerfors IF:s Johan Bertilsson, Omar Faraj, Sebastian Ohlsson, Adam Carlén och Sean Sabetkar samt från landslagets Robin Quaison.

Stefan Larsson, som skrivit Åtorps kampsång, framförde låten tillsammans med tränarna som kör. Då blev det rejält ”drag” i lokalen, när alla barn och föräldrar stöttade med fin sång.

Priser

Det delades dessutom ut priser till personer som gjort utmärkande insatser under året.

För första gången delades Årets hederspris ut.

Vinnaren är mamma till Börje Andersson, som har ÅIF som moderklubb och som senare både var spelare och tränare i Degerfors IF – inte minst när han 1993 kom in och räddade kvar laget i allsvenskan samtidigt som det blev avancemang till Cupvinnarcupen och de mycket minnesvärda matcherna mot italienska stjärnlaget Parma där.

Årets hederspris: Signild Andersson

Motivering: Att varje dag promenera till Åvallen, sätta sig ner på bänken och kolla ut över den fina gräsplanen, sluta sina ögon och gå igenom den senaste matchen ger henne stor energi. Hon missar sällan varken träning eller hemmamatch. Att baka bullar till fyra fotbollslag är vardagsmat för denna superkvinna. Till skillnad mot dagens generation som bjuder på torra mazariner med utgående datum. Du är väldigt uppskattad av både ledare och spelare. Bullar med mycket smör går alltid hem. Snart 93 år ung får du ta emot Åtorps IF:s hederspris.”

Årets vägvisare 2022: Johan Wiik

Motivering: Många mil blir det under en säsong. Nordmark, Kristinehamn och inte minst alla olika planer i Karlskoga. Det är ofta svårt att hitta rätt. Kioskutbudet ser väldigt olika ut på alla arenor. Den bästa kiosken finns så klart på Åvallen. Där finns mycket godsaker och det bästa är så klart mazarinerna. Mazarinen har i år blivit räkmackans nya kompis i fikakorgen på P10:ornas bortamatcher. Till just bortamatcherna är det alltid spännande och se om den här personen hittar rätt. En spelare i laget ska vid tillfälle ha sagt: ’Åker man med mamman i familjen vet man inte om man överlever. Åker man med pappan vet man inte om eller när man kommer fram’. En annan packade resväskan när han skulle åka med. Man vet aldrig hur länge man blir borta. Så vi är väldigt glada för att du och familjen hittade hit ikväll och att du trots ditt dåliga lokalsinne med glädje skjutsar runt på alla fotbollsbarn. Du är guld värd! Det är tur att det går buss till Säffle i morgon….eller nej, Sunne är det ju”.

Sussie Bredberg och Malin Jansson.
Sussie Bredberg och Malin Jansson. Foto: Tomas Nilsson

Pris till fotbollsmorsorna som ordnat denna kväll: Sussie Bredberg och Malin Jansson

Motivering: ”Nu tänker de flesta, det är ju enkelt att ordna det här. Varför ska de få pris? Kasta in en snygg kille i sina bästa år med en ståtlig mustasch som påminner om allsvenskans elegantaste fotbollsspelare Sebastian Ohlsson. Men nej då, dessa två fantastiska fotbollsmorsor som ordnar allt. Sitter i styrelsen, ordnar kioskschema, har hand om bingolotter, fixar fika till hela laget. Ni är fantastiska. Vad vore Åtorps IF utan er”?

Alla spelare fick en chokladkaka som belöning för insatserna under året.
Alla spelare fick en chokladkaka som belöning för insatserna under året. Foto: Tomas Nilsson

Priser till spelarna som tränat mest i P12:

1) Axel Bråtner

2) Dante Landgren

3) Jonathan Olsson och Arvid Johansson

Priser till spelarna som tränat mest i P10:

1) Ronja Andersson

2) Harry Wiik

3) Valter Jansson

Samtliga spelare i 12-årslaget fick individuella priser av sina tränare, i skämtsam andra. Som: hårgelé till spelarna som ofta har keps, till någon som har svårt att passa tiden, karta till spelarna under en tid spelat i Kristinehamn och därmed åkt åt fel håll, och en badanka till en spelare som gillar att bada.

Det var många barn, ungdomar, ledare och föräldrar som tagit plats för att vara med på fredagens avslutning.
Det var många barn, ungdomar, ledare och föräldrar som tagit plats för att vara med på fredagens avslutning. Foto: Tomas Nilsson

Alla tränare uppmärksammades också: Martin Johansson, Tomas Landgren, Anders Sandin, Johan Wiik, Linnéa Werner, Andreas Nilsson, Mikael Johansson, Hugo Lindqvist och Daniel de Bruin.

Blommor delades även ut till ordförande Mikael Bråtner och styrelsemedlemmarna Lars-Åke Karlsson och Janne Karlsson som tack för allt jobb de gör för föreningen.

Tränarna avslutade galan med en mycket rolig teater regisserad av P10-lagets tränare Linnéa Werner där publiken fick se hur det kan vara på en träning. Ett mycket uppskattat inslag av både barn och föräldrar.

Artikeltaggar

ÅtorpÅtorps IFDegerfors IF HerrDegerfors kommunFotbollGalorJohan WiikMotion och hälsaPrisutdelningarSebastian OhlssonTräning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.