Hoppa till huvudinnehållet

BIK-junioren om passningen till Yngveson: ”Jag är lite gubben i lådan”

Publicerad:
Leo Klavhed skickade iväg en passning till klubbchefen Torsten Yngveson efter segern mot Björklöven.
Leo Klavhed skickade iväg en passning till klubbchefen Torsten Yngveson efter segern mot Björklöven. Foto: Dennis Pavlovic

Leo Klavhed, 19, är en av juniorerna som imponerat stort i BIK Karlskoga den senaste tiden. Vid sidan av isen har han även levererat i Cmore och på sociala medier.

– Jag är lite gubben i lådan, säger han med ett skratt.

Efter 2–1-segern mot Björklöven blev Leo Klavhed intervjuad av Cmore i omklädningsrummet. En intervju som snabbt tog spridning på sociala medier.

– Jag har sett lite delar av den. Jag har inte tagit mig modet att titta på hela ännu, säger Klavhed när tidningen når honom efter torsdagens träningspass.

– Det var mycket adrenalin i den intervjun. Allt jag säger står jag för. Det är kul att härja med folk.

Klavhed berättar att han gärna bjuder på sig själv.

– Det ska jag väl inte sticka under stolen med. Jag är lite gubben i lådan. En person som gillar att skämta. Ibland blir det kanske lite för mycket men jag försöker bjuda på mig själv så mycket som jag kan.

Efter matchen, innan det var dags att lämna Nobelhallen, passade han även på att skicka ut en tweet – en passning till klubbchefen Torsten Yngveson.

– Jag har varit på Twitter och härjat lite tidigare och jag och Åke Stakkestad satt vid bordet i omklädningsrummet och snackade lite. Då sa jag att jag skulle lägga ut om sillybomben. Skämta lite med Torsten och hela staben. Vi får väl se om han säger någonting. Det var inget seriöst i det i alla fall.

När tidningen får en pratstund med Yngveson skrattar han gott.

– Jag satte och väntade med det dök inte upp någon...Leo är en profil och en frisk fläkt i Nobelhallen. Redan tidigt agerade han nästan hejaklacksledare på sittplats vid några matcher.

– Han har, precis som alla andra juniorer, gjort det fantastiskt bra. All kredd till dom och juniorsidan som gör ett bra jobb. Detta trots att vi inte har ett lag i högsta serien.

Hur är Leos chanser att få ett kontrakt?

– Ska väl kanske inte göra den bedömningen efter bara några matcher men han har inte försämrat sina chanser inför framtiden. Så kan jag säga.

”En sinnessjuk insats”

Klavhed var en av flera juniorer som fick chansen i matchen mot Björklöven.

– Det är en sinnessjuk insats. Hela gänget stämplade in från start. Vi visade att vi, oavsett vilket lag vi har, ska ta chansen och vinna. Vi gick ut och gasade.

Hur var matchen att spela?

– Grymt kul. Det ekade upp till Umeå och tillbaka från Östblocket. Hela arenan var toppen. En helt magisk atmosfär om jag ska vara ärlig.

Backen känner att han hänger med bra på seniornivå.

– Visst har det varit ett kliv men jag har vetat vad jag kan. Jag har bara väntat på chansen egentligen. Nu har jag känt att jag inte är så långt borta. Jag har ju gått runt här och stampat. Sett killarna i A-laget. Det har varit skönt att få ett kvitto på att jag klarat mig bra på den nivån.

Dissad av Färjestad

Klavhed inledde sin hockeykarriär i Färjestad.

– Jag spelade där fram till jag skulle söka till hockeygymnasiet. Då fick jag ganska tidigt reda på att dom inte var intresserade av att ha mig i föreningen. Jag tittade runt efter andra alternativ och fick syn på BIK. Där kände jag mig som hemma direkt.

Nu har det gått några år sedan han fick nobben av Färjestad.

– Det är klart att det sitter kvar en liten tagg och det kommer det att göra resten av livet. Jag visste själv vad jag kunde göra på isen. Som vi pratade om förut är jag en kille som gillar att bjuda på mig själv. Jag tror nog att Färjestad tyckte att jag var lite oseriös. Men när pucken väl släpps är jag 100 procent förberedd.

– Samtidigt som jag har lite agg mot Färjestad är jag extremt glad över möjligheterna jag fått här i BIK.

Det känns som att du har ett väldigt stort BIK-hjärta?

– BIK som förening och Karlskoga som stad har en stor plats i hjärtat. Jag känner mig hemma här. Jag hade aldrig kunnat härja så mycket på Twitter eller gjort så mycket för föreningen om jag inte känt mig välkommen.

Klavhed är sistaårsjunior och framtiden är oviss.

– Visst har man varit lite nojig men jag har känt med tidens gång att jag vet vad jag kan. Dom som vill ha mig efter den här säsongen ska få kriga lite. Nej men jag är inte så nervös. Något lag hittar jag. Det bästa hade varit att fortsätta här i BIK.

Uppgifter: David Lilja uppvaktas av SHL-klubbarFortsatt ansträngt skade- och sjukdomsläge i BIK: ”Ingen har tillkommit”Profilerna om supertalangens succé: ”En oerhört talangfull målvakt”Blixtinlånade BIK-målvakten prisades: "Något jag alltid kommer att minnas"18-årige debutanten i centrum – Sandahl målskytt direkt: ”Nervöst hela dagen”

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagFärjestad BK HerrIshockeyLeo KlavhedNobelhallenSHLTorsten YngvesonTwitterUmeåUppsala

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.