Hoppa till huvudinnehållet

Många nya utifrån – ”Berra” och Berger hos KB: ”Inga man skulle tacka nej till”

Publicerad:
Spelarna utifrån som fanns med på KB Karlskogas torsdagsträning, från vänster: Sidar Yildirim, Jalal Jaemz, Dennis Karbin, Samuel Losander, Johan Bertilsson, Emil Berger och Tufve Östlund. Foto: Tomas Nilsson

KB Karlskoga har många spelare utifrån hos sig nu när träningen återupptagits. Bland andra Johan Bertilsson och Emil Berger.

Även om det rimligtvis är för tidigt för deras del med division 3-spel är det om inte annat en investering för framtiden, från KB:s sida, att låta dem vara med och träna.

Bertilsson, med många års elitfotboll bakom sig, säger:

– Jag är bra kompis med Emil sedan tidigare. När han skulle få vara med och träna här tog jag chansen också. Det är jättebra att få möjlighet att hålla igång.

Han har inte tagit något beslut om framtiden.

– Jag avvaktar och försöker hitta bästa möjliga lösning, säger ”Berra” som lämnade Degerfors IF efter att laget klarat sig kvar i allsvenskan tidigare i höstas.

Emil Berger, även han med långt förflutet på elitnivå, är på väg att lämna sin senaste klubb: Leiknir på Island.

– Jag har inte heller bestämt mig för något i framtiden. Jag är öppen för det mesta. Det här är jättebra för att hålla formen, säger han.

Både Bertilsson och Berger är tacksamma mot KB som ger dem möjlighet att vara med och träna.

– Det är inga spelare man skulle tacka nej till, säger tränaren Stefan Blom med ett leende innan han drar igång träningen på det nya konstgräset på Nobelstadion.

Kort presentation

Övriga spelare som fanns med på torsdagens träning:

* Försvararen Tufve Östlund, med förflutet i Degerfors IF men senast i Gutes division 2-lag.

* Sidar Yildirim och Jalal Jaemz från Karlskoga SK, seriekonkurrent med KB i division 4 förra säsongen. Jaemz var lagets främste målgörare.

* Samuel Losander, målkung i division 6 och Bråtens IK under 2022.

* Offensiva spetsspelaren Dennis Karbin, tidigare KB-spelare som närmast kommer från Rynninge i division 3.

Fler aktuella namn

– Från KSK är även Ikbal Yildirim aktuell även om han inte hade möjlighet att vara med nu. Från Degerfors IF:s P19-lag har vi bjudit in Filip Thorén och Ludwig Svensson. Thorén kommer förhoppningsvis nästa vecka. Svensson är även intressant för Lidköping. Karlskogakillen Jesper Berglund, senast i Rynninge, är tillfrågad. Andreas Hermansson, som spelat här tidigare men senaste säsongen varit i Woody’s i division 5 har redan tränat med oss. Dessutom finns ett ömsesidigt intresse när det gäller Jakob Andersson, säger Blom.

Den sistnämnde, ”Joppa” Andersson, lämnade Degerfors IF:s allsvenska trupp under den gångna säsongen och avslutade spelåret i Woody’s.

Förluster

När det gäller spelarförluster är det klart att Karanlang Bojang byter till Woody’s.

– Det är stor risk att Anel Alibasic inte kan fortsätta på grund av knäproblem. Vi räknar inte heller med Reza Shirazi, berättar Blom.

KB är kommande säsong nykomlingslag i division 3 efter att ha vunnit division 4 i mycket övertygande stil, obesegrat tills seriesegern säkrades i 21:a omgången av 22.

Artikeltaggar

Bråtens IKDegerfors IF HerrDennis KarbinEmil BergerFotbollJalal JaemzJohan BertilssonKarlskoga SKKB KarlskogaNobelstadionSamuel LosanderSidar YildirimStefan BlomTufve Östlund

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.