Hoppa till huvudinnehållet

Hopajola med och finansierar utveckling i Fasaskogen

Publicerad:
Fasaskogen ska utvecklas och till det vill styrelsen i naturvårdsorganisationen Hopajola bidra.
Fasaskogen ska utvecklas och till det vill styrelsen i naturvårdsorganisationen Hopajola bidra. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Hopajola beviljar nu 50 000 kronor till Degerfors kommun för att utveckla Fasaskogen.

Ena dagen togs frågan upp i kommunstyrelsen, om ansökan av bidrag hos Hopajola som medfinansiering i sökt Lona-bidrag för att utveckla Fasaskogen. Nästa dag kom besked, att naturvårdsorganisationen Hopajola beviljar ansökan om 50 000 kronor.

Fokus på naturskydd, naturvård och naturvägledning är de kriterier som ska uppfyllas för att bidrag ska beviljas och så var fallet ifråga om Fasaskogen.

I Lona-bidrag, lokala naturvårdssatsningar, har kommunen sökt 145 000 kronor hos länsstyrelsen och Hopajolas bidrag fungerar som medfinansiering i denna ansökan.

Andra projekt

Utöver det beviljades i Hopajolas senaste styrelsemöte ytterligare tre ansökningar, som dock inte får lika mycket som Fasaskogsprojektet.

Föreningen Kilsbergsfrämjandet beviljas 5 000 kronor till den reviderade boken ”Sevärt i norra Kilsbergen” som snart ska tryckas upp i ny upplaga med uppdateringar gjorda av Per Arneborn.

Studieförbundet Vuxenskolan beviljas 45 000 kronor för projektet ”Allemansrätten & naturguidning”. Deltagare i deras språkcirklar har därmed möjlighet att ge sig ut med buss i några av länets naturreservat. De får bland annat lära sig om vanliga djur, växter och träd i naturen, allemansrätten och hur man gör upp eld.

Slutligen beviljas ABF Örebro 30 000 kronor till att utveckla föreställningen ”2413steg”. Det är en vandrande berättar- och dansföreställning med Maria Sedell och Jessica Andrenacci i rollerna, som tidigare riktat sig mot vuxna, som nu vänder sig till barn i skolålder och ska kunna genomföras utomhus, på olika platser.

Vill utveckla Fasaskogen – men farhågor om nedskräpning och tillhåll

Artikeltaggar

ABFAllemansrättenDegerfors kommun (org)Djur och naturFasaskogenHopajolaKilsbergenLona-bidragNaturreservatNaturvårdNyheterStudieförbundet Vuxenskolan

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.