Hoppa till huvudinnehållet

Accountor i Karlskoga utmärker sig som attraktiv arbetsplats för unga

Publicerad:
Sophie Floman, team manager i Karlskoga.
Sophie Floman, team manager i Karlskoga. Foto: Accountor

Accountor, ett internationellt konsultföretag med kontor i Karlskoga, har för elfte året i rad utsetts till Karriärföretag. Enligt Sophie Floman, team manager på orten, är utmärkelsen ett intyg på att man erbjuder en attraktiv arbetsplats.

För att anses ha en attraktiv arbetsplats krävs dock att man uppfyller vissa kriterier, vilket framgår av Karriärföretagens egna hemsida. Man ska till exempel ha minst 250 anställda och eller 250 miljoner kronor i omsättning. Vad som tycks vara än viktigare är dessutom att man möjliggör för yngre förmågor att ta sig in i arbetslivet och uppåt i karriären.

Det som juryn tittar främst på, förutom vissa grundkrav, är företagens karriärsidor på webben, närvaro och kvalitet i sociala medier, aktiviteter riktade till studenter och unga arbetstagare samt attraktivitet i externa mätningar.

”Har roligt ihop”

Med på listan för 2023 års Karriärföretag finns, bland drygt 200 arbetsgivare, Avanza, Volvo, Saab, Transcom och Skånemejerier. Även Accountor har betitlats Karriärföretag, som alltså har ett av sina kontor i Karlskoga.

– Det är ju jättekul att vi fått den här utmärkelsen, det betyder att vi är en attraktiv arbetsgivare och att vi som företag växer även ute i landet och inte bara på huvudkontoret, säger Sophie Floman, team manager på Karlskoga-kontoret som sysselsätter cirka 20 personer.

Vad tror du kan locka folk som vill jobba hos er?

– Dels att man kan utvecklas här, men också gemenskapen. Vi har roligt ihop och här är vi ett gäng i blandade åldrar och med olika bakgrunder, svarar Floman.

I Sverige har Accountor - som främst arbetar med konsultering inom löneadministration, redovisning och skattefrågor - 320 anställda på kontor i Stockholm, Västervik, Gävle, Lund, Göteborg, Uppsala, Karlstad och Karlskoga.

Artikeltaggar

AccountorArbeteArbetsgivareAvanzaKarlskogaOmsättningSaabSkånemejerierStockholmStudenterTranscomUtmärkelserVästervik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.