Hoppa till huvudinnehållet

I dag invigs artilleriregementet

Publicerad:
Reporter Jonas Klint
Jonas Klint
jonas.klint@nwt.se
På söndagen invigs A9.
På söndagen invigs A9. Foto: Jonas Klint

Med en högtidlig ceremoni i Kristinehamn invigs i dag Bergslagens artilleriregemente A9.

I en fullsatt Brogårdshallen kommer publiken att få höra Prins Carl Philip, försvarsminister Pål Jonson och överbefälhavare Micael Bydén hålla tal. Pampig musik av Arméns musikkår och parad för fanan väntar också.

Artillerisystemet Archer.
Artillerisystemet Archer. Foto: Jonas Klint

Utanför hallen sker också aktiviteter som firar den historiska invigningen med utställningar av frivilligorganisationer, uppvisning av den omtalade artilleripjäsen Archer och utställningen Lumparminnen som ställts i ordning av Kristinehamns kommun.

Efter högtidsceremonin väntar en presskonferens.

Artikeltaggar

A9BrogårdshallenInvigningarKristinehamnKristinehamns kommunMicael BydénMänskligtPrins Carl PhilipPål Jonson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.