Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: Samarbetet kommer att fortsätta

Publicerad:
Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande, skriver att samarbetet mellan Karlskoga och Degerfors om folkhälsa kommer att fortsätta. Foto: ERIK G SVENSSON

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Karlskoga bryter med Degerfors”

Svar till distriktssköterskan Louise

I en insändare frågar distriktssköterskan Louise varför Karlskoga inte längre önskar samarbeta med Degerfors när det gäller folkhälsoarbetet. Svaret på den frågan är att det vill vi Karlskoga visst göra men inte genom en gemensam nämnd.

Insändaren som besvaras:

Insändare: Karlskoga bryter med Degerfors

Anledningen till det finns att finna i att vi för två år sedan förändrade verksamheten genom en sammanslagning av två förvaltningar och nu vill vi skapa en ny nämnd som följer den strukturen.

Samarbetet kring folkhälsofrågorna kommer fortsätta men i andra forum som till exempel det tvärsektoriella rådet där Karlskoga och Degerfors ingår. Även när det gäller det praktiska som berör kost- och städ-verksamheterna är jag övertygad om att vi kommer finna nya sätt att samarbeta till gagn för båda kommunerna, det arbetet kommer göras gemensamt och resultatet presenteras senast i maj 2023.

Avslutningsvis frågar Louise var jag var när representanter för Degerfors åkte till Örebro och demonstrerade för BB i Karlskoga. Det enkla svaret är att jag var också där! För första gången i mitt liv deltog jag i ett demonstrationståg och dessutom sida vid sida med Peter Pedersen från Degerfors.

Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande

Artikeltaggar

ÅsikterDegerforsFörvaltningInsändareKarlskogaKommunstyrelsenKostModeraternaNämnderÖrebroPeter PedersenTony Ring