Hoppa till huvudinnehållet

Westlund en av sex spelare som är tillbaka i BIK: ”Ska bli jäkligt roligt”

Publicerad:
Reporter Dennis Pavlovic
Dennis Pavlovic
dennis.pavlovic@kt-kuriren.se
Reporter Fredrik Narvelid
Fredrik Narvelid
fredrik.narvelid@kt-kuriren.se
Backen Wilhelm Westlund gör comeback under onsdagen.
Backen Wilhelm Westlund gör comeback under onsdagen. Foto: Kajsa Juslin

Wilhelm Westlund har missat de sju senaste matcherna.

Nu är han en av totalt sex spelare som gör comeback i onsdagens hemmamatch mot Tingsryd.

– Det ska bli jäkligt roligt, säger BIK-backen.

Wilhelm Westlund skadade sig i bortamatchen mot Västerås 11 november.

– Det var i sista minuten som det sög till i höften. Jag fick en bristning i höftböjaren. Det har tagit längre tid att komma tillbaka än vad jag trodde, berättar han.

Och fortsätter:

– Det har varit rehab i några veckor. Det kan kännas bra i vardagliga livet men det är någonting annat att spela hockey. Man får inte dra i gång för tidigt utan vi har skyndat långsamt. Nu, äntligen, är det dags. Det har varit väldigt frustrerande att stå vid sidan.

Backen, som gjort fem poäng på 16 matcher, är imponerad av lagkamraterna.

– Dom har gjort otroligt prestationer. Väldigt starkt av alla men framför allt av juniorerna och dom som varit här på lån.

Westlund ingår i bilpoolen som åker från Karlstad till Karlskoga. Det gör även Viktor Lennartsson, Lucas Forsell, Alexander Leandersson och Edwin Lindström.

Vad säger du om årets bilpool?

– Den här säsongen är vi på plats lite tidigare i hallen. Det är många som är sugna på att hänga där. Vi har inte lika bråttom hem. Jag skulle väl säga att jag har lättast att sova i bilen. Forsell har inte haft körkort så länge så vi agerar lite bilskolelärare åt honom. Alla sköter sig. Vi är ett glatt gäng.

Förutom Westlund får BIK även tillbaka Gustav Willman Borvik från skada. Åter efter sjukdom är Gustaf Franzén, Philip Eriksén, Lars Volden och Marcus Hellgren-Smed.

– Det är inte bara för oss att kliva in och göra det bättre. Det är hårt jobb som gäller på isen varje dag. Alla lag i den här serien är så pass jämna. Det är dagsform som avgör.

Vad vill du se mot Tingsryd?

– Vi måste vilja vinna mer än dom och fortsätta göra sakerna som vi gjort bra den senaste tiden. Spela den hockey som vi kan. Gör vi det från minut ett till 60 ska vi vinna.

Kan genomföra en träning igen

BIK-tränaren Karl Helmersson är, så klart, väldigt nöjd över att få tillbaka sex spelare.

– Bara det att vi kan genomföra träningar igen är roligt. Det är väldigt viktigt för den dagliga verksamheten. Förra veckan var väldigt speciell.

Hur gick dina tankar då egentligen?

– Jag trodde inte att det var sant. Först och främst handlade det om att få ihop ett lag och sedan ta det därifrån. Med facit i hand gjorde vi en otroligt bra prestation mot Björklöven. Sedan blev det soppatorsk mot Almtuna.

Helmersson vill se sitt lag driva spelet mot Tingsryd.

– Vi måste våga spela och inte hålla i pucken för länge. Jag vill se att vi har långa anfall på dom och att vi ger oss själva energi genom att skapa chanser.

Dessa spelare saknas alltjämt på grund av skador: Sebastian Collberg, Åke Stakkestad, Edwin Lindström, Juliuz Persson, Logan Cockerill, Max Wennlund och William Pethrus.

Flera spelare tillbaka i BIK: ”Börjar se ljuset i tunneln”

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagEdwin LindströmIshockeyKarl HelmerssonLucas ForsellMotion och hälsaWilhelm Westlund

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.