Hoppa till huvudinnehållet

BIK fick nöja sig med två poäng i målsnål tillställning

Publicerad:
Albin Erikssons BIK Karlskoga fick med sig två poäng mot Tingsryd.
Albin Erikssons BIK Karlskoga fick med sig två poäng mot Tingsryd. Foto: Kajsa Juslin

BIK hade flera spelare tillbaka till matchen mot Tingsryds AIF. Länge såg det ut som att laget skulle ta en trepoängare, men man fick till slut nöja sig med två. Matchen slutade 2–1 efter förlängning.

Det roligaste med att kolla på den första perioden var nästan att se om radiobilen skulle klara av att leverera pucken i mittcirkeln. I övrigt var den ett riktigt sömnpiller. Knappt några heta chanser och knappt något spel i vardera offensiv zon.

Det var fram till att Johan Larsson, med knappt tre minuter kvar, skickade en lång passning i mitten, som David Lindquist skarvade vidare till sin namne till lika fria lagkamrat Lilja. Han gjorde inga misstag utan placerade in pucken mellan benen på Daniel Rosengren i Tingsrydsmålet.

Därefter var det BIK Karlskoga-show. Laget rullade upp bortaförsvaret gång på gång och lyckades sånär göra två-tre mål till. Men en stundtals storspelande Rosengren satte stopp för det.

Det gjorde han även i period två, trots att det var betydligt mer fart i spelet och flera heta chanser. Luwdig Persson kom till exempel till två bra lägen och Markus Modigs frispelades nära mål. Marcus Hellgren Smed testades även han ett par gånger, men var säkerheten själv längst bak och perioden slutade mållös.

Lite heta känslor blandade sig i leken också och flera gånger stod spelarna och gruffades efter avblåsning och ibland under spelets gång.

Nära direkt

Tingsryd kom ut starkt i den tredje perioden och kvitterade sånär efter bara 15 sekunder, men Marcus Hellgren Smed stod för en fin sidledsförflyttning och lyckades mota anstormningen.

BIK stack upp och försökte utöka sin ledning, men det var Tingsryd som ville mer i inledningen av slutakten. Hellgren Smed, som missat de senaste matcherna, fortsatte dock att stå i vägen.

Efter halva perioden och ett fem-mot-tre spel utan resultat, började BIK komma tillbaka spelmässigt och skapade några halvchanser, samtidigt som Tingsryd försökte och försökte kvittera.

Med drygt två minuter kvar begärde bortalaget timeout och plockade målvakten halvminuten senare. Det urgamla knepet gav resultat, för med knappt två minuter kvar prickade Jesper Ylivainio in en retur och tog matchen till förlängning.

Tre-mot-tre-spelet bjöd på avvaktane spel till en början, tills David Lilja fri från rödlinjen försökte sig på en Kenta Nilsson-dragning och BIK i situationen efter fick med sig en utvisning. Där kunde Kalle Jellvert trycka in en retur till 2–1 och skjuta två poäng till hemmalaget.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyNobelhallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.