Hoppa till huvudinnehållet

Fyra personer försökte stjäla likadana högtalare

Publicerad:
Ica Maxi i Karlskoga har drabbats av upprepade stölder och försök till stöld av högtalare. Arkivbild från en annan Maxi-butik.
Ica Maxi i Karlskoga har drabbats av upprepade stölder och försök till stöld av högtalare. Arkivbild från en annan Maxi-butik. Foto: Maiken Kettil Schough

Ica Maxi i Karlskoga har anmält fyra personer som försökt stjäla högtalare av samma modell inom loppet av en vecka.

En av dem är misstänkt för upprepade stölder.

– Han varit inne vid tre olika tillfällen och tagit exakt samma högtalare, säger Jan Carlsson, utredningschef vid polisen i Karlskoga.

Den första stölden inträffade den 26 november vid 18.45 och då ska en man i 60-årsåldern, som är känd av polisen sedan tidigare, tagit en högtalare värd 2 999 kronor och lämnat butiken.

– Han blev gripen av butikspersonal, säger Jan Carlsson.

Två dagar senare återvände mannen till butiken två gånger samma kväll, men lyckades inte hela vägen utan ertappades återigen med att stjäla en högtalare av precis samma modell.

Den 2 december vid 16.30 gick en man i 40-årsåldern in på Ica Maxi och stal samma typ av högtalare, men blev påkommen efter att han lämnat butiken. Mannen har sedan tidigare tillträdesförbud i butiken.

– Han är misstänkt för stöld och brott mot lagen om tillträdesförbud, säger Jan Carlsson.

Stoppades av privatperson

Den 3 december vid 17.20 gick en man i 50-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern in på Ica Maxi och tog varsin högtalare av samma modell som tidigare. De försökte lämna butiken med stöldgodset men blev upptäckta.

– De stoppades av en privatperson, så det stannade vid försök till stöld.

Högtalaren i fråga är av märket och modellen Harman Kardon Onyx och polisens teori är att många vill få tag i den genom att använda hantlangare.

– Det kan vara så att någon har efterfrågat högtalaren och så får de här utsatta personerna ”fixa” den, säger Jan Carlsson.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättButikerHandelICA ABJan CarlssonKarlskogaStölderTeknik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.