Hoppa till huvudinnehållet

Willman Borvik tillbaka efter lång frånvaro: ”Jobbigt att spela igen”

Publicerad:
Gustav Willman Borvik var tillbaka efter 1,5 månads frånvaro.
Gustav Willman Borvik var tillbaka efter 1,5 månads frånvaro. Foto: Kajsa Juslin

Gustav Willman Borvik var en av sex spelare som var tillbaka i BIK Karlskoga när det blev seger med 2–1 efter förlängning mot Tingsryd.

– Det var jobbigt att spela igen. Man är inte helt med i matchtempot, säger han.

Gustav Willman Borvik skadade sig mot Östersund borta 21 oktober. Lite drygt 1,5 månad senare gjorde han äntligen comeback.

– Det är klart att det har varit frustrerande att vara vid sidan. Jag startade ändå säsongen bra. Det här var min första stora skada på seniornivå, säger han.

Och fortsätter:

– Det var jobbigt att spela igen. Något som jag hade förväntat mig. Man är inte helt med i matchtempot.

Vad är det svåraste?

– Jag har haft två fulla träningar. Kroppen är inte matchredo på så sätt. Det är det som är det svåra. Huvudet vill spela och det känns tråkigt att man inte känner sig lika fräsch i kroppen som man brukar. Samtidigt är det bästa sättet att komma i form att spela matcher.

Willman Borvik berättar att det var som att spela en premiär på nytt.

– Det blir lite nerver liksom. Mest för att man skulle spela hockey på riktigt igen.

Onsdagens match i Nobelhallen var en händelsefattig historia.

– Tingsryd är destruktiva i spelet. De vill dra ner på tempot och det lyckades dom ganska bra med. Efter att vi gjorde 1–0 så var det mycket fram och tillbaka. Inget organiserat spel. I den sista perioden blev vi väldigt passiva och det var därför som vi släppte in kvitteringen. Vi löste inte deras sätt att spela på ett bra sätt.

Är Tingsryd svårspelade?

– Ja. Precis som Vita Hästen är. Dom försöker dra ner på tempot och få oss att vilja vara lite sköna liksom. Det lyckades dom med. Tingsryd har alltid varit svåra att möta.

Matchen gick till förlängning där Kalle Jellvert avgjorde.

– Det är starkt. Det gäller att ställa om snabbt efter ett insläppt mål och det gjorde vi. Det är någonting som vi är bra på.

Det var en tröttare Willman Borvik än vanligt efter matchen.

– Det blir så när man inte är van. Då tar det extra hårt. Jag brukar vara trött efter matcher men ändå känna mig ganska pigg efter någon timme.

Vad har du för knep för att återhämta dig?

– Det blir cykel, stretching och isbad. Sedan ska jag vara redo igen.

”Kantigt från vissa håll”

BIK-tränaren Johan Schoultz sa så här efter matchen:

– Jag tycker att vi krigade på bra. Juniorerna som har klivit in och spelat de senaste matcherna har gjort det helt okej. Även den första perioden är helt okej. Samtidigt hade vi inte någon farlig målchans. Skotten tog mitt på. Det gäller att våga ta skott tidigare.

– Den andra perioden var jämn. Tingsryd fick några längre anfall på oss. Fem minuter in på den tredje perioden tog vi timeout. Vi skapade ingenting framåt. Sedan fick vi några lägen i fem mot tre men lyckades inte klämma dit pucken. I stället stod vi för en sorteringsmiss och det var 1–1 efter full tid.

BIK hade sex spelare tillbaka efter skador och sjukdomar. Schoultz tycker att det syntes att vissa spelare saknade matchtempo.

– Dom har inte kunnat träna och det var lite kantigt från vissa håll. Det var som en liten nypremiär. Samtidigt är det inget att vila på. Vi spelar igen på fredag och det gäller att ha folket i gång.

BIK fick nöja sig med två poäng i målsnål tillställning

BIK Karlskoga-Tingsryd 2-1 efter förlängning

Första perioden: 1–0 (17.04) David Lilja (David Lindquist, Johan Larsson).

Tredje perioden: 1–1 (18.07) Jesper Ylivainio (Joseph Berger, Simon Åkerström).

Fjärde perioden: 2–1 (1.42) Kalle Jellvert (Albin Eriksson, Henrik Larsson) spel fyra mot tre.

Skott: 35–31 (10–2, 9–10, 13–19, 3–0).

Publik: 1833.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagGustav Willman BorvikHockeyallsvenskanIshockeyNobelhallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.