Insändare: Förlåt till våra vårdtagare i Degerfors Kommun

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Förtvivlade undersköterskor ber vårdtagare om ursäkt för att de inte kan ge den tid och uppmärksamhet de skulle vilja.
Foto: Bernt Ekdahl / TT
Förlåt
Om vi verkar stressade när vi är hos dig vårdtagare, det är inte vår mening att du ska märka av det. Vi vill att vårt möta ska vara bra och att du ska få en god omvårdnad av oss som vi gett förut.

Förlåt

Om vi kommer på olika tider än vad du helst vill, men vi har ett planeringssystem som sköter era insatstider och ett späckat schema för att hinna med alla er vårdtagare.

Förlåt

Om vi verkar trötta ibland, vi jobbar varannan helg o jobbar då sex dagar den veckan med oftast delad tur på helgen.

Förlåt

Om vi verkar ointresserade, men vi hör dig vårdtagare och vill att du ska känna dig sedd o få bekräftelse. Vi vill höra dig berätta om när du var ung eller hur din dag har varit och hur just DU mår, men tiden räcker inte alltid till. Vi måste vidare.

Förlåt

Om vi inte är uppdaterade om det senaste och viktiga som hänt dig, vi kanske inte hunnit läst om det än, eller någon annan kollega har inte hunnit dokumenterat det.

Förlåt

Om ni kanske upplever att vi inte har ögonkontakt med er ibland. Men vårt jobb och er tid är tidsstyrt genom vår jobbtelefon. Det är inte vår mening att du ska tro att vi hellre tittar i telefonen.

Förlåt

Om du inte har möjligheten att sitta uppe lite längre någon kväll, nattpersonalen har inte tiden/personal att komma och lägga dig när du vill och då får du sitta uppe så länge innan de kan hjälpa dig.

Förlåt

Om du larmar och upplever att det dröjer lång tid innan vi kommer till dig, men vi kan vara flera mil från samhället. Vi vill inte att du ska känna dig otrygg och rädd, vi kommer så fort vi kan.

Vi är också ledsna över att ingen lyssnar på oss och framför allt er vårdtagare. Ni är värda all respekt och att få ha en bra ålderdom med trygghet, skratt, glädje och bra omsorg när vi kommer till just dig. Men du ska veta att vi gör vårt bästa för dig vårdtagare.

”Förtvivlade undersköterskor”

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.