Hoppa till huvudinnehållet

Ny skada i BIK och frågetecken för forward: ”Får se hur det blir”

Publicerad:
BIK-backen Johan Larsson missar fredagens match.
BIK-backen Johan Larsson missar fredagens match. Foto: Kajsa Juslin

BIK Karlskoga-backen Johan Larsson åkte på en smäll mot Tingsryd och missar fredagens match mot Vita Hästen. Det är även ett frågetecken för Markus Modigs.

BIK Karlskoga fick med sig två poäng från onsdagens hemmamatch mot Tingsryd.

– Det var ingen sprakande tillställning. Det visste vi om på förhand också. Det är inte första gången som Tingsryd kommer hit och drar ner på tempot. De har en väldigt tydlig matchplan, säger BIK-tränaren Karl Helmersson.

Han fortsätter:

– Det var en svår match. I den sista perioden blev vi lite ängsliga och rädda för att förlora. Det känns lite surt. Samtidigt fick vi med oss två poäng och lagen runt oss förlorade i kampen om en topp sex-placering.

Johan Larsson åkte på en överkroppsskada mot Tingsryd och Markus Modigs fick en smäll på torsdagens träning.

– Johan är inte tillgänglig. Vi får se hur det blir med Modigs.

Sedan tidigare saknar BIK dessa spelare: Edwin Lindström, Logar Cokcerill, Max Wennlund, Viktor Lennartsson, Sebastian Collberg, Åke Stakkestad, Juliuz Persson och William Pethrus.

– Vi hoppas på att några av dessa är tillbaka i träning på måndag.

Under fredagskvällen väntar Vita Hästen på hemmaplan.

– Vi mötte dom i två träningsmatcher och blev nollade i båda. Vi var alldeles för utspridda och spelade ingen bra ishockey. Vi är ett helt annat lag nu än vad vi var då rent spelmässigt. Det brukar bli jämna matcher mot Hästen. Vi ska titta mer på dom under eftermiddagen och kvällen.

Segerskytten: ”En rätt tråkig hockeymatch”Willman Borvik tillbaka efter lång frånvaro: ”Jobbigt att spela igen”BIK fick nöja sig med två poäng i målsnål tillställning

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagEdwin LindströmJohan LarssonKarl HelmerssonKarlskogaMarkus ModigsMax WennlundMotion och hälsaSportTräning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.