Hoppa till huvudinnehållet

Hugo Claesson lämnar Degerfors – klar för Åtvidaberg

Publicerad:
Reporter Fredrik Narvelid
Fredrik Narvelid
fredrik.narvelid@kt-kuriren.se
Hugo Claesson har skrivit på ett tvåårsavtal med Åtvidaberg.
Hugo Claesson har skrivit på ett tvåårsavtal med Åtvidaberg.

Målvakten Hugo Claesson lämnar Degerfors IF för Åtvidaberg där han skrivit på ett tvåårsavtal.

– Jag känner mig riktigt taggad inför kommande säsong, säger han till klubbens hemsida.

Hugo Claesson var utlånad från Degerfors till Åtvidaberg under den gångna säsongen. Trots ett benbrott i början av säsongen blev det 15 seriematcher i division 1 för målvakten.

Åtvidaberg slutade på 13:e plats och tvingades kvala för att hålla sig kvar. I kvalet blev det seger med totalt 4–0 mot IFK Berga.

– Jag tycker att vi visade kämpaglöd under hösten och i kvalet visade vi att vi var ett bra lag. Det var ett tufft år för föreningen men nu kan vi blicka framåt och ta nya tag, säger Claesson.

Han fortsätter:

– Jag tycker att både fansen och vi själva ska ha höga förväntningar inför kommande säsong. ÅFF har en anrik historia som sitter i väggarna. Till att börja med ska vi bygga ett bra lag och målsättningen är att etablera sig i ettan och inte hamna i samma situation som förra säsongen.

Klubbens ordförande Martin Siggesjö är nöjd över att behålla Degerforskillen.

– Vi är otroligt glada att ha Hugo kvar hos oss. Hugo är en av spelarna som vi kommer att bygga laget kring kommande säsong. Vi tror att Hugo kommer att nästa steg i sin utveckling under kommande säsong

Utlånade DIF-målvakten höll nollan i båda kvalmatcherna: ”Betyder jättemycket”

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IF HerrFotbollHugo ClaessonIFK BergaÅtvidaberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.