Hoppa till huvudinnehållet

”Bryter en tradition” med kyrkans luciafirande

Publicerad:
Nyligen lussade kyrkans barn och ungdomskörer på Västergården och Letälvsgården och på tisdag har de luciatablå i Degerfors kyrka.
Nyligen lussade kyrkans barn och ungdomskörer på Västergården och Letälvsgården och på tisdag har de luciatablå i Degerfors kyrka. Foto: Degerfors-Nysunds församling

Luciahögtid firas i Degerfors kyrka på luciakvällen. Men redan har församlingens ljusdrottning med tärnor och stjärngossar lussat för de äldre i kommunens äldreboenden.

Årets lucia i Degerfors-Nysunds församling är 14-åriga Kim Stangebrant, som i våras konfirmerade sig.

Kim är med i högstadiekören SKUR (Svenska kyrkans unga röster) som tillsammans med kyrkans barnkörer, Änglakören och Stjärnkören, samt röster ur Svenska kyrkans unga vuxna håller luciatablå i Degerfors kyrka på tisdag kväll.

Även barndansgrupperna, under Maria Lindbäck, Tindra Pettersson och Saga Stridhs ledning medverkar i tablån.

Manifestation

– Det är insläpp en kvart före firandet och det kostar inget för de som kommer. Men de som vill får lämna en frivillig gåva till luciamanifestationen ”Bryt en tradition” som Act håller i, där man protesterar mot att småflickor ska bli bortgifta, berättar körledare Malin-Victoria Stridh.

Årets lucia i församlingen är Kim Stangebrant.
Foto: Degerfors-Nysunds församling

Artikeltaggar

Degerfors kyrkaDegerfors-Nysunds församlingEtik och religionFörsamlingarLuciaMalin-Victoria StridhNyheterTraditioner

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.