Hoppa till huvudinnehållet

Kaos när snöoväder stänger flygplats i London

Publicerad:
Snö och dimma täcker London på söndagen.
Snö och dimma täcker London på söndagen. Foto: Yui Mok/AP/TT

Alla måndagens flyg till och från Londonflygplatsen Stansted har ställts in till följd av ett snöoväder över den brittiska huvudstaden.

Ryan Air har en avgång från Örebro till London som enligt flygplatsens hemsida ska avgå under måndag förmiddag.

Även biltrafiken i London påverkas.

– Det är total desperation, säger en trafikant som fastnat i timslånga köer.

Stansteds landningsbana har tvingats stänga på grund av snö, is och dimma.

Även flygplatserna Heathrow och Gatwick är starkt påverkade med antingen försenade eller inställda flyg, rapporterar BBC. Redan på söndagen ställdes fler än 50 avgångar från Heathrow in.

Resenärer uppmanas hålla sig uppdaterade och kolla med sina respektive flygbolag huruvida flygen väntas gå eller ej.

Enligt Örebro Airports hemsida är flyget till London, Stansted som skulle ha avgått klockan 10.15 försenat med ny avgångstid 11.30 i dag, måndag.

Londons tre större flygplatser, Stansted, Heathrow och Gatwick, påverkas av det ovanligt kraftiga snöovädret.
Londons tre större flygplatser, Stansted, Heathrow och Gatwick, påverkas av det ovanligt kraftiga snöovädret. Foto: Johan Hallnäs/TT

En så kallad gul varning ligger över stora delar av Storbritannien under måndagen. Tågtrafiken i sydvästra delen av landet väntas också drabbas av störningar då uppemot en decimeter snö väntas, enligt The Guardian. Brittiska myndigheter varnar även om farliga förhållanden på vägarna under måndagen. Bland annat rapporteras stora köbildningar och förseningar längs den tungt trafikerade motorvägen M25 som leder mot London. Enligt Sky News har bilister varit fast i köer i timmar.

– Det är total desperation. Jag försöker hålla humöret uppe, men när du sitter i bilen helt själv och det är iskallt ... Det är inte kul, det är ett som är säkert, säger Mark Ritchie i Essex, som suttit fast i sin bil i över tre timmar, till Sky News.

Även utdelningen av brittiska tidningar, bland annat The Times och The Sun, har försenats på grund av snöovädret.

Natten till måndagen var den kallaste sedan februari 2021, enligt Sky News. I skotska Braemar föll temperaturen till rekordkalla minus 15,6.

Artikeltaggar

BBCFlygplatserHeathrowLondonÖrebroRyan AirSky NewsSnöTågtrafikThe GuardianThe SunTrafik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.