Hoppa till huvudinnehållet

Gratis bio för barn i Karlskoga: "Många känner mindre magi och mer oro"

Publicerad:
Reporter Carl Edlom
Carl Edlom
carl.edlom@nwt.se
Det animerade äventyret "Yuku och fjällets blomma" visas gratis för barn under premiär- och julhelgen.
Det animerade äventyret "Yuku och fjällets blomma" visas gratis för barn under premiär- och julhelgen. Foto: Pressbild

Familjefilmen "Yuku och fjällets blomma" har biopremiär den 16 december och visas gratis för barn i Karlskoga och på andra orter i Värmland.

Filmen "Yuku och fjällets blomma" beskrivs som ett spännande och musikaliskt äventyr och bland de som är med och ger röster åt figurerna i filmen finns Clara Henry, David Sundin, Farzad Farzaneh, Fredrik Lindström, Kodjo Akolor och Vanna Roseberg.

Handlingen kretsar kring den modiga lilla musen Yuku som bor med sin familj i källaren på ett slott.

Genom initiativet "Alla barn" som skapats av filmdistributören Smorgasbord Picture House kommer "Yuku och fjällets blomma" att visas gratis för barn på följande biografer: Folkets Hus i Skoghall, Saga Bio i Karlskoga, Stjärnan i Torsby, Saga Bio i Säffle och Folkets Hus i Högboda. Visningarna är gratis under premiärhelgen (16-18 december) och julhelgen (23-25 december).

"December är en tung månad för barn i ekonomisk utsatthet och i år än mer så. Många barnfamiljer tvingas prioritera bort kulturupplevelser och många barn känner mindre magi och mer oro inför julen. Därför kommer vi att låta barn ta del av filmen gratis på bio hela premiärhelgen och julhelgen", skriver filmdistributören i ett pressmeddelande.

Vidare berättar distributören att filmen passar bäst för barn i åldrarna fem till tio år.

"De enskilda biograferna har olika upplägg, enklast är att kolla vad som gäller med sin lokala biograf. Men som minst gäller att betalande vuxen får ta med sig upp till två barn gratis."

Artikeltaggar

BarnBiograferClara HenryDavid SundinFarzad FarzanehFilmFilmerFredrik LindströmHögbodaKarlskogaKodjo AkolorSkoghallSäffleVärmlands länÖrebro län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.