Hoppa till huvudinnehållet

Apoteket Kulan vann Årets apotek: ”Kändes nästan overkligt”

Publicerad:
Inger Pettersson är en väldigt nöjd kund och menar att det var en självklarhet att Apoteket Kulan skulle få den utmärkelsen.
Inger Pettersson är en väldigt nöjd kund och menar att det var en självklarhet att Apoteket Kulan skulle få den utmärkelsen. Foto: Kajsa Juslin

Apoteket Kulan har vunnit utmärkelsen Årets apotek 2022. Nu efter snart ett år ska personalen äntligen få fira bragden med god mat och festligheter.

– Jag känner absolut att det här är vi värda, berättar Marina Stendahl butikschef.

I februari fick Apoteket Kulan veta att de vunnit den stora utmärkelsen Årets apotek 2022, något som kom som en chock för butikschefen Marina Stendahl.

– Det är ju ett jättestort mål att få en så här stor utmärkelse. Vi visste att vi var nominerade men det kändes nästan overkligt när jag fick se att det var vi som hade vunnit.

Farmaceuten Agnieszka Tomaszewska berättar att hon minns dagen tydligt.

– Det var en jättestor glädje. Vi har bara gjort vårt jobb och det har varit framgång efter framgång. Vi är ett väldigt bra team och vi gillar att jobba med kunder och varandra, och det uppskattas av kunderna och de känner att de kan lita på oss, och det känns jättebra.

Äntligen firas

Efter tio månader ska de nu äntligen få fira sitt pris med julbord och festligheter.

– Nu under eftermiddagen ska vi åka till Eztrad i Örebro och fira med god mat, dryck och dans. Det ryktades även något om karaoke, så ikväll ska det firas. Vi ska också bo kvar på hotell, det ska bli väldigt trevligt, berättar Ann-Louise Olsson, rådgivare.

Personalen tilldelades även en pokal som bevis för sitt hårda arbete.
Personalen tilldelades även en pokal som bevis för sitt hårda arbete. Foto: Kajsa Juslin

För att göra den här dagen möjlig har kollegor från närliggande apotek tillsammans med delar av koncernledningen kommit till Apoteket Kulan för att täcka upp för ordinarie personal.

En av dem är Rasmus Nerman, vd för Apoteket AB, som kommer att hjälpa till och ta hand om kunder, och stötta upp så gått det går.

– Det är fantastiskt roligt att få vara här och det är en otrolig utmärkelse att få bland 400 andra butiker.

Ärofullt

Nerman berättar att det är av flera anledningar som Apoteket Kupolen har fått den här utmärkelsen.

– Det har ett fantastiskt engagemang och de har ett fint resultat och en väldigt fin arbetsplats. Ibland går allt rätt, och det har man lyckats med här. De arbetar innovativt och det uppskattas bland kunderna. Det är ärofullt att få vara här.

Rasmus Nerman, vd för Apoteket AB, gratulerar personalen i butiken.
Rasmus Nerman, vd för Apoteket AB, gratulerar personalen i butiken. Foto: Kajsa Juslin

En av de nöjda kunderna är Inger Pettersson, som inte alls var överraskad över den stora utmärkelsen.

– De är så bra! Det är självklart att det är de som är vinnarna. Det är alltid trevligt att komma hit och man får bra hjälp och förslag. Det är det här apoteket jag går till och har alltid gjort.

Artikeltaggar

ApotekApoteket ABNäringslivÖrebroSamhälleUtmärkelser

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.