Hoppa till huvudinnehållet

Uppskattad Nobelfest på VOBO

Publicerad:
Lennart Höglund, Tauno Korohonen och Bertil Stålenmark väntar på maten.
Lennart Höglund, Tauno Korohonen och Bertil Stålenmark väntar på maten. Foto: Privat

På Vård- och omsorgsboendet, VOBO, Lövängen 2 på Lötängen i Karlskoga har man haft en lyckad Nobelfest. Hyresgästerna stormtrivdes bland champagnekorkar och god mat.

Det var priset från en inspirationstävling under hösten som vanns genom en dragning av samtliga 36 deltagande enheter på VOBO. Per Jakobsson i rollen som Alfred Nobel gjorde dragningen.

– Jag brukar utlysa snälla inspirationstävlingar med något pris som är roligt för både hyresgäster och personal för att vi ska hålla den kreativa glöden levande, utmana oss själva och inspirera varandra, berättar Nina Bäckman, aktivitetssamordnare i Karlskoga kommun.

Peter Bäckman serverar bubbel till Tauno Korohonen.
Peter Bäckman serverar bubbel till Tauno Korohonen.

Festen inleddes med ett champagneplopp och skål till vinnarna av Nobelfesten. Nina Bäckman höll ett kort tal om Nobelpristagarna.

Omsorgspersonalen stöttade de förväntansfulla damerna och herrarna som ville klä upp sig till festen.

Volontärer lagade maten och serverade hyresgästerna.

Guld och glitter och en skönsjungen sång serverades till varje rätt som dukades fram.

De nio hyresgästerna stormtrivdes och det trevliga sorlet i väntan på varje rätt spred en lika god stämning som maten smakade.

– En dam skojade och frågade om hon kunde snyta sig i servetten, men det går väl inte ann på en nobelfest sade bordsgrannen. Och man fick sig ett gott och hjärtligt skratt, avslutar Nina Bäckman.

Karin Zettergren och Nina Bäckman pratar.
Karin Zettergren och Nina Bäckman pratar.

Artikeltaggar

FamiljKarlskogaLötängens vårdboendeNina BäckmanVobo

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.