Hoppa till huvudinnehållet

Hotade sonen efter skilsmässa

Publicerad:
Foto: Henrik Montgomery/TT

Ett par från Karlskoga skilde sig och sonen i familjen hamnade mitt i mellan. När mannen inte fick tag på sin före detta så ringde han sonen och hotade att komma med kniv.

Vid det aktuella tillfället hade fadern skickat SMS som han trodde var avsedda för kvinnan, men hon hade blockat mannen på sin telefon. När sonen berättade det för fadern när de talades vid på telefon blev han mycket arg och uttalade då att han nästa gång de sågs så skulle han “ta med sig en kniv och göra det jävligt, obotligt” för sonen nästa gång de sågs. Sonen slängde på luren och kände ett stort obehag efter samtalet.

Tingsrätten gör bedömningen att målsäganden som vittnenas berättelser ger stöd för att mannen uttalat ett hot mot sin son med innebörd att han skulle skada honom med kniv nästa gång de sågs. De har vid sitt uppgiftslämnande gett ett seriöst och trovärdigt intryck. Mannen har vid förhandlingen försökt få det till att han bara hotat att göra bilen obrukbar men detta tolkar rätten som en efterhandskonstruktion.

Nu döms mannen för olaga hot till 12 000 kronor i dagsböter och han ska betala 5 000 kronor i skadestånd till sonen.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDagsböterKarlskogaOlaga hot

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.