Hoppa till huvudinnehållet

BIK-tränarens första rapport sedan backklippa rammats av skott

Publicerad:
Reporter Tomas Nilsson
Tomas Nilsson
tomas.nilsson@kt-kuriren.se
Alexander Leandersson.
Alexander Leandersson. Foto: Idrottsfoto.com

Det de flesta undrade efter BIK Karlskogas 2–5-förlust mot Djurgården var: hur gick det med Alexander Leandersson som föll till isen i tredje perioden och fick hjälpas in i båset och senare ut i omklädningsrummet.

Efter omständigheterna väl, ändå.

Det var första prognosen.

– Han träffades av ett skott framför vårt mål. Det gjorde att han började blöda i pannan. Han har sytts och är under uppsikt, berättar Johan Schoultz i BIK:s tränarstab.

”Leo”, som varit en av BIK:s bästa backar under första delen av hockeyallsvenskans grundserie, kunde naturligtvis inte spela vidare efter en händelse som fick publiken i Nobelhallen att hålla andan eftersom det såg riktigt obehagligt ut.

Johan Schoultz
Johan Schoultz Foto: Idrottsfoto.com

Om matchen säger Schoultz:

– De två första perioderna var jämna. Det mest positiva var att vi gjorde båda målen då i powerplay där det annars hackat ordentligt för oss. Och kunde gjort fler mål i spel fem mot fyra. Det grämer mig att vi inte kunde kvittera på de lägen i powerplay som vi fick i tredje.

Annars var han förstås besviken över resultatet, inte minst med 0–4 i sista perioden.

Först ropades 2–4 ut som slutresultat, alltså tre mål i baken i tredje perioden, men det ändrades i efterhand till 2–5 efter att pucken passerat mållinjen i slutsekunderna innan speltiden var över.

”Stark moral”

Den tredje perioden var däremot, lika självklart det, Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv mycket nöjd med.

– Stark moral att avgöra en tuff bortamatch som vi gjorde då. I de två första perioderna var det okej men jag saknade att vi tävlade i närkamperna. Det gjorde vi i tredje och fick med oss energi.

Och, alltså, fyra mål som gjorde att Stockholmslaget kunde vända ett hotande underläge till seger.

BIK–Djurgården 2–5

(0–0, 2–1, 0–4)

Andra perioden: 1–0 (11.31) Markus Modigs (Henrik Larsson, Kalle Jellvert) spel fem mot fyra, 1–1 (16.20) Stefan Elliott (Olle Liss, Marcus Krüger) spel fem mot tre, 2–1 (19.07) David Lindquist (Ludwig Persson, Lucas Forsell) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (1.11) Kevin Karlsson (Wiktor Nilsson), 2–3 (6.41) Wiktor Nilsson (David Blomgren, Kevin Karlsson), 2–4 (17.42) Olle Liss, 2–5 (19.59) Mika Ounasvuori (David Blomgren).

Skott: 22–30 (8–12, 6–9, 8–9).

Utvisningar, BIK: 6x2. Djurgården: 6x2.

Domare: Johan Wedin och Kristoffer Folkstrand.

Publik: 3523.

Komplett matchfakta

Tabellen

Läs också

Artikeltaggar

Alexander LeanderssonBIK Karlskoga A-lagDjurgården HockeyHockeyallsvenskanIshockeyJohan GarpenlövJohan SchoultzNobelhallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.