Hoppa till huvudinnehållet

Släppt från häktet – fortfarande misstänkt för våldtäkt i Karlskoga

Publicerad:
Foto: JESSICA GOW / TT

En man i 30-årsåldern från en mindre ort i Värmland är misstänkt för en våldtäkt i Karlskoga. I häktningsframställan ansåg åklagaren att han är misstänkt på sannolika skäl. Något som Tingsrätten inte ansåg och släppte mannen från häktet.

– Han är fortfarande misstänkt, säger åklagare Sara Nerman

Mannen befanns sig på en adress i Karlskoga den 4 december. I en lägenhet ska då kvinna ha blivit våldtagen.

Mannen greps och anhölls den 8 december.

Kammaråklagare, Sara Nerman, lämnade in en häktningsframställan där mannen var på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Något som Tingsrätten inte ansåg och släppte mannen från häktet.

– Tingsrätten ansåg att det inte föreligger sannolika skäl, men sedan är jag av en annan uppfattning. Men jag har beslutat att inte överklaga det här beslutet.

Sara Nerman säger att förundersökningen fortsätter som planerat.

– Han är fortfarande misstänkt för våldtäkt och jag tror inte att ett åtal ligger långt bort. Men fortfarande finns det saker att göra. Det som skiljer är att vi får jobba utifrån att han inte är frihetsberövad, men det ska gå bra ändå, säger Sara Nerman som tror att hon kommer väcka åtal i början av januari.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrott, lag och rättFrihetsberövadeKarlskogaSara NermanSunne kommunVåldtäktVärmlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.