Hoppa till huvudinnehållet

Äventyrsbad stänger efter misstänkt smitta

Publicerad:
Skistars äventyrsbad i Sälen håller stängt efter att en besökare misstänks ha drabbats av en bakterieinfektion i samband med sitt badbesök. Arkivbild. Foto: Karin Grip/ SvD/TT

Ett fall av badhusfötter kan kopplas till Skistars äventyrsbad i Sälen. Nu håller badhuset stängt på obestämd tid, rapporterar Aftonbladet.

Efter att en 7-årig flicka besökt badet började hon klaga på att hon hade ont i fötterna som blivit röda och svullna. Vid ett besök på vårdcentralen konstaterades att hon hade drabbats av badhusfötter, som orsakas av Pseudomonas aeruginosa – en bakterie som trivs i varma och fuktiga miljöer.

Smittskyddsenheten i Region Dalarna har informerats om fallet och badet har tagit prover på olika ytor i lokalen. Nu håller äventyrsbadet stängt i väntan på provsvaren. De har även satt in extra städrutiner.

Enligt region Dalarnas smittskyddsläkare Fredrick Rücker är det inte vanligt att smittan hittas i badhus, utan snarare i badtunnor och badkar som inte rengjorts. Sjukdomen är oftast mild och läker av sig själv. Det är vanligare att barn drabbas av infektionen än vuxna, men det är oklart vad det beror på.

Artikeltaggar

BadanläggningarBakterierDalarnaInfektionerRegion DalarnaSälenSkistarSmittorVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.