Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt klubblöse Bertilsson: ”Har haft lite krokar ute”

Publicerad:
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@nwt.se
Johan Bertilsson är fortfarande klubblös inför kommande säsong.
Johan Bertilsson är fortfarande klubblös inför kommande säsong. Foto: Tommy Pedersen/TT

Johan Bertilsson och Degerfors IF gick skilda vägar efter säsongen 2022, där han mestadels spenderade matcherna på bänken. Han står fortfarande klubblös och säger till Fotbollskanalen att han förhoppningsvis har något klart i januari.

– Det var längesen jag hade ett utgående kontrakt och en oviss framtid på det här viset, säger han.

Johan Bertilsson gjorde 2022 sin totalt sjätte säsong i Degerfors IF, men han och klubben valde att gå skilda vägar när Degerfors hade säkrat kontraktet mot Malmö i den sista omgången.

– Det känns helt rätt. Jag är stolt och glad över de åren vi har haft tillsammans. Alla mål och förhoppningar vi hade har infriats. Vi har gått upp till allsvenskan, hållit kvar klubben där och nu kan man bygga vidare därifrån inför framtiden, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

Nu söker han efter en ny klubbadress och intresse finns. Ingenting är nära just nu, säger han, men han har redan tackat nej till ett erbjudande.

– Det känns spännande, det var längesen jag hade ett utgående kontrakt och en oviss framtid på det här viset. Men jag söker och har haft lite krokar ute. Förhoppningsvis har jag något kul klart i januari.

”Utomlands lockar”

Det är inte bara i Sverige han kollar. Det kan lika väl bli en klubb utomlands för Johan Bertilsson när nästa säsong drar i gång.

– Utomlands lockar, det gör det. Jag har bara varit en kort sväng i Polen och det var fantastiskt. Det hade varit roligt och intressant med något nytt. Nya matcher och en ny miljö. Sen utesluter jag inte en svensk klubb, det kan vara inspirerande också.

Och om det skulle bli ett nytt äventyr utomlands är det fortsatt oklart i vilken del av världen han hamnar.

– Det kan vara ett land långt bort men det kan också vara i Norden. Så länge det finns en helhet med fotboll, ekonomi och allt annat som gör att det känns värt det är jag öppen.

Tidigare har det rapporterats om att Karlstad Fotboll visat intresse för Johan Bertilsson, där ”Svennis” har klivit in som sportchef. Men om han har ringt vill inte den tidigare DIF-kaptenen svara på.

– Haha, ja du. Jag vill inte prata om något specifikt, det blir inte bra. Jag kan säga att jag ser vad de gör där borta (i Karlstad) och att det ser intressant ut. Men något mer än så säger jag inte.

Johan Bertilsson i stor intervju: "Kände att jag var rökt"

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollIF Karlstad FotbollJohan Bertilsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.