Liten men naggande god. Så kan man beskriva denna fatlagrade iscider från Brännland Cider.
Flaskan är liten ja, men fylld till bredden med lockande dofter och smaker. Bakade äpplen, marsipan, aprikos – torkad och i krämform, en hint av smörkola och en uppfriskande syra på det. Iscidern görs på cideräpplen från både Skåne och Norrland. Frukten pressas och musten jäser sedan i tre månader. Därefter lagras den på franska ekfat i cirka ett år.
Ett vin att sippa på till julens smakrika och lagrade ostar, gärna på pepparkaka. Eller julgodis på marsipan och nötter. Prova till kanderade apelsinskal doppade i choklad. Och varför inte till den smarriga saffranspannkakan från Gotland. Eller bara ett litet glas till Kalle Anka.
Namnet Brännland är kanske bekant. En av deras cider - Brännland Iscider 2021 - serverades till årets Nobelmiddag. Det första svenska vinet på denna tillställning.
Det kanske kan bli en premiär för dig också? God jul och skål!
Vinet: Brännland Iscider Fatlagrad 2018
Nr: 76345, fast sortiment
Innehåll: cideräpplen
Pris: 189 kr