Hoppa till huvudinnehållet

William Pethrus: ”Ska nog läka ihop snart”

Publicerad:
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@nwt.se
William Pethrus hann göra 19 matcher den här säsongen innan olyckan var framme. Nu väntar fortsatt rehab innan en ny utvärdering av skadan.
William Pethrus hann göra 19 matcher den här säsongen innan olyckan var framme. Nu väntar fortsatt rehab innan en ny utvärdering av skadan. Foto: Kajsa Juslin

I matchen borta mot Västervik den 23 november åkte William Pethrus på en smäll. En natt på sjukhus och en månad som skadad har det blivit sedan dess för BIK Karlskogabacken. Men läget börjar ljusna.

– Som det ser ut nu behöver jag inte opereras, säger han.

Knappt sju minuter in i den tredje perioden mellan Västerviks IK och BIK Karlskoga åkte backen William Pethrus på en smäll vid sargen. Han följde sedan inte med laget hem till Karlskoga, utan spenderade natten på Västerviks sjukhus.

– Jag landade dumt på armen. Det är två ligament som har fått sig en smäll. Jag är inte helt hundra på vad det är, men det har läkarna koll på. Jag har lite dålig rörlighet i armen, säger William Pethrus.

Men han lämnar också lugnande besked:

– Det går sakta framåt. Det blir bättre och bättre och som det ser ut nu behöver jag inte opereras. Det ska nog läka ihop snart.

När han är tillbaka på isen i Nobelhallen och samtidigt oklart. Från början var rehabperioden sex veckor. Två av dessa är kvar alltså.

– Sen ska vi göra en utvärdering. Jag jagar lite rörlighet i armen.

”Inte funderat”

Innan skadan hann William Pethrus göra 19 matcher säsongen 2022–2023 och stod för sex assist på dessa. Med det ligger han ungefär i linje med sitt facit från förra vintern, då det blev 17 poäng (4+13) på 52 matcher.

– Säsongen har varit lite upp och ned. Jag hade hoppats på lite mer poäng, men det gick lite tufft där. Spelmässigt var det okej, men det fanns mer att hämta. Sen åkte jag på skadan lite oturligt. Jag får försöka jobba mig tillbaka så snabbt som möjligt.

Hur frustrerande är det att åka på en långvarig skada mitt i säsongen?

– Jo det är klart att det är tungt. Det är jobbigt att sitta på läktaren, man vill vara på isen. Sen är det sådant som hör till, jag har haft tur och inte haft långvariga skador någon gång tidigare. Men någon gång ska de dyka upp och man får göra det bästa av det.

William Pethrus sitter dessutom på ett utgående kontrakt, som många andra spelare i laget. Än så länge har han inte pratat med sportchef Torsten Yngveson om en förlängning.

– Sen är det inte jag som sköter det utan min agent. Men vi har väntat för att se vad det är för skada först.

Kan en lång skadeperiod försämra möjligheterna för ett kontrakt med BIK eller någon annan klubb?

– Det tror jag inte. Jag har spelat i ligan ganska länge. Något lag kommer jag att hitta så det är inget jag går omkring och är orolig över.

Hur går tankarna kring nästa säsong? Vill du stanna eller flytta?

– Ska jag vara helt ärlig har jag inte funderat jättemycket på det. Men jag trivs bra med BIK, trivs i laget och trivs i staden så det är klart att det är ett alternativ.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyWilliam Pethrus

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.