Hoppa till huvudinnehållet

BIK:s trotjänare hyllades innan nedsläpp: ”Det var lite överväldigande”

Publicerad:
P-A Johansson håller upp sin tröja med ett whiskyglas på baksidan – whiskyglaset som han tar efter varje BIK-vinst. P-A ses här tillsammans med BIK:s sportchef Torsten Yngveson och supportrarna Anders Sverkström och Andreas Persson. Foto: Dennis Pavlovic

BIK:s trotjänare P-A Johansson fick presenter, däribland en specialupptryckt tröja av en grupp supportrar, innan straffsegern mot Östersund.

– Det var lite överväldigande, säger P-A om hyllningen.

”Grabbarna på sektion A” har nu suttit på den nämnda sittplatssektionen i tio år och har därifrån varit starkt bidragande till att skapa stämning i Nobelhallen.

Kompisgänget har kraftsamlat till mellandagsmatchen på hemmaplan de senaste säsongerna och slog rekord i årets upplaga.

– 2018 var vi 40 ”pers” och 2019 var vi 80. 2020 blev inställt på grund av corona. Förra året var vi 120 och i år 150–160. Det har varit en stadig ökning, säger Daniel Lilja, stor BIK-supporter och en av initiativtagarna.

Sektion A-supportrarna har hyllat Daniel Wessner, Calle Berglund och Mikael ”Daggen” Eriksson samt tidigare och mångårige klackledaren Kristoffer Kaapola ”Sudden” Sundin i samband med tidigare mellandagsmatcher.

”Har alltid funnits där”

Den här gången föll valet på P-A Johansson. P-A är inte längre BIK Karlskogas kanslichef, men känslorna för klubben består.

Trotjänaren har inte lyckats sig hålla sig borta bättre än att han numera jobbar ideellt för klubben på de hemmamatcher han kan.

– Vi känner att P-A verkligen har funnits där i över 20 år, säger Daniel Lilja.

– Jag kommer ihåg ett av våra tifon på sittplats... Vi hade över 1 000 tomtebloss, men vi hade inga tändstickor och kunde inte tända. P-A löste det och är en person som alltid har ställt upp både för spelare och för oss supportrar. Han har alltid funnits där i bakgrunden och sett till att maskineriet fungerar både på isen och utanför.

Andreas Persson, som arrangerade evenemanget tillsammans med Daniel Lilja, sammanfattar:

– Det känns ju bra att få ge honom en ordentlig hyllning. Det är kul med reaktionerna vi har fått också. Många har hört av sig och tyckt att han är värd det här.

Daniel Lilja och Andreas Persson uppe i baren innan matchen.
Daniel Lilja och Andreas Persson uppe i baren innan matchen. Foto: Dennis Pavlovic

Andreas Persson och vännen Anders Sverkström delade, till Nobelhallens jubel, ut presenter till P-A strax innan nedsläpp. Eldsjälen fick då även blommor från sin mångåriga arbetsgivare BIK Karlskoga.

– Jag blev lite tagen och rörd. Det var överväldigande, säger P-A.

Bland presenterna fanns en specialupptryckt tröja – en tröja som även användes av de många sittplatssupportrarna på sektion A.

– Den är väldigt fin, tycker jag. Det är jag på framsidan och sen ett BIK-whiskyglas på baksidan. Segerwhiskyn jag tar efter varje seger, säger P-A med ett skratt.

Hur är det att se sig själv på en tröja?

– Det är lite speciellt, faktiskt. Dom valde en rätt bra bild, en lite talande. Jag tror den är från domarrummet, innan någon match. Jag tar emot domaren och hälsar välkomna.

– Sen vet jag inte om jag är någon legend. Det är så många som har gjort många bra sejourer i BIK. Det här hade jag inte förväntat mig, får jag villigt erkänna. Det är stora spelare i BIK som har fått en sån här tröja upptryckt, men det är hedrande.

Matchen var mållös fram till straffar, där Markus Modigs avgjorde för BIK.

Hyllningen till P-A fortsatte efter straffsegern. A-sektionen sjöng först ut P-A och därefter spelarna på isen för gemensamt firande.

P-A drog i gång ramsan ”stolta BIK:are” och gav även tumme upp för uppmaningen ”P–A till Red Brick!”

Fotnot: P-A Johansson jobbar numera som tävlingsansvarig för region väst, som innefattas av distrikten Hälsingland, Gästrikland, Dalarna, Västmanland, Örebro och Värmland.

”Grabbarna på sektion A” inledde mellandagsmatchen med en turnering i badminton, softbolltennis och padel. <strong id="strong-a4d07b919361ce3398c48b577d53fefb">Vinnarlaget – övre raden: </strong>Jesper Edholm och Joachim Nilsson. <strong id="strong-9a4768ab7cf5bed15d484c5d142d019a">Nedre raden: </strong>Fredrik Bergenheim och Thuan Nguyen.
”Grabbarna på sektion A” inledde mellandagsmatchen med en turnering i badminton, softbolltennis och padel. Vinnarlaget – övre raden: Jesper Edholm och Joachim Nilsson. Nedre raden: Fredrik Bergenheim och Thuan Nguyen. Foto: PRIVAT
Volden räddade utspelat BIK: ”Nu är man lite trött”Modigs BIK spelade upp sig efter katastrofal period: ”Starkt av oss”Två poäng till BIK som vann efter straffarSå här formerar BIK Karlskoga laget i sexpoängsmatchen hemma mot ÖstersundBIK lånar åter från Lindlöven när Forsell är i FBK: tre juniorer får chansenOnt om tänkbara nyförvärv: ”I år är det helt galet”P-A:s starkaste minnen från 24 år i BIK: Drömmer vidare om SHL

Artikeltaggar

BadmintonBIK Karlskoga A-lagCoronavirusetNobelhallenP-A JohanssonTurneringarVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.