Hoppa till huvudinnehållet

Fick inget gehör i Arn – hittade fuktskador i husvagn

Publicerad:
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

En kvinna från Karlskogaköpte en husvagn från ett företag. Efter köpet upptäckte hon fuktskador i husvagnen. Kvinnan anmälde företaget till Allmänna reklamationsnämnden, Arn.

I januari köpte hon en husvagn från företaget för 22 000. När hon fick hem husvagnen skulle hon montera ner skåp och byta golvmattan och upptäckte då att det fanns dolda fuktskador under tapeten och golvet. Hon ansåg att husvagnen var i dåligt skick så gott som obrukbar på grund av de dolda felen.

Kvinnan begär nu ett prisavdrag om 15 000 kronor.

Företaget har svarat Arn att de informerat kvinnan att det var en gör-det-själv-vagn men att hon inte gjorde någon större undersökning. Företaget tänkte först köpa tillbaka vagnen men efter att ha få se vagnen och hur hon mer eller mindre bara på några dagar förstört vagnen var detta inte längre aktuellt.

Arn skriver att i kvinnans egna uppgifter framkommer att parterna diskuterat fukt och nämnden anser inte att det framkommit att omständigheterna var sådana att företagets svar kan anses vara en utfästelse att det inte förekom fukt. Mot bakgrund av husvagnens ålder, pris samt omständigheterna vid köpet anser nämnden att de konstaterade fuktskadorna inte medför att husvagnen är felaktig i konsumentköplagens mening. Hennes krav ska därför avslås.

Artikeltaggar

Allmänna reklamationsnämndenHusvagnarKarlskogaKonsument

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.