Hoppa till huvudinnehållet

Så här formerar BIK Karlskoga laget i sexpoängsmatchen hemma mot Östersund

Publicerad:
Lars Volden får förtroendet som målvakt i BIK Karlskogas laguppställning mot Östersund.
Lars Volden får förtroendet som målvakt i BIK Karlskogas laguppställning mot Östersund. Foto: Kajsa Juslin

Sju spelare saknas i BIK Karlskogas lag inför tisdagskvällens hockeyallsvenska hemmamatch mot Östersund. Tre juniorer får då chansen. Lucas Forsell är tillbaka hos Färjestad vilket gör att BIK åter lånar Filip Barklund från Lindlöven.

Lars Volden kommer att spela målvakt med Marcus Hellgren Smed som reserv.

På backsidan formerar tränarduon Karl Helmersson och Johan Schoultz sina ”styrkor” så här: Alexander Leandersson, Henrik Larsson – Arvid Aronsson, Leo Klavhed – Wilhelm Westlund, Philip Eriksén samt Måns Krämer.

Kedjorna: David Lilja, David Lindquist, Markus Modigs – Filip Barklund, Kalle Jellvert, Albin Eriksson – Gustav Willman Borvik, Gustaf Franzén, Logan Cockerill – Theo Lundgren, Edwin Lindström, Viktor Lennartsson samt Felix Johansson.

De här fem spelarna saknas på grund av skador: Sebastian Collberg, Åke Stakkestad, Juliuz Persson, William Pethrus och Johan Larsson.

Sjuka spelare: Ludwig Persson och Max Wennlund.

Juniorerna som får chansen: Leo Klavhed, Theo Lundgren och Felix Johansson.

Mötet mellan BIK och Östersund kan verkligen kallas en sexpoängsmatch.

Om tabellfemman BIK tar tre poäng är det tio poängs marginal ner till Östersund på fel sida om strecket. Tar i stället sjundeplacerade Östersund tre poäng är det endast fyra poäng upp till BIK.

Strecket som det handlar om är det som skiljer de sex lagen som går direkt till kvartsfinal mot de fyra lag som får börja det hockeyallsvenska slutspelet med åttondelsfinal.

BIK lånar åter från Lindlöven när Forsell är i FBK: tre juniorer får chansenHelmersson om läget i BIK som tränade igen efter julledighet: ”Fartfyllt"Vinnaren i BIK-backens silltest: ”Jäklar vad gött det är!”William Pethrus: ”Ska nog läka ihop snart”Ont om tänkbara nyförvärv: ”I år är det helt galet”Panel: Så går det för BIK under andra halvan av säsongenMålvaktskuggen stannar i två säsonger till: ”Här jag vill vara”Marie från sjuksängen och corona till succéutställning: ”Skrattade så vi grät”

Artikeltaggar

BIK KarlskogaFilip BarklundHockeyallsvenskanIshockeyLucas ForsellNobelhallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.