Hoppa till huvudinnehållet

Fick larm om cannabisrök från bostad – påträffade ett kilo cannabis

Publicerad:
Polisen påträffade nästan ett kilo cannabis vid husrannsakan.
Polisen påträffade nästan ett kilo cannabis vid husrannsakan. Foto: Polisen

En person kände att det luktade cannabis i ett trapphus i centrala Karlskoga och larmade polisen. Polisen gjorde en husrannsakan och hittade två personer. På taket av fastigheten påträffades nära ett kilo cannabis. Nu står de två männen åtalade för ringa narkotikabrott och narkotikabrott.

En av poliserna har berättat i förhör att när de kom till adressen så luktade det starkt av cannabis. ”Vi följer lukten och kommer fram till en lägenhetsdörr med namnet NN och där det luktar mycket starkare av cannabis. Vi går fram till flera olika dörrar och kommer fram till att doften av cannabis kommer från lägenheten med namnet NN.

Poliserna går ner i trapphuset och ringer jourhavande förundersökningsledare och får en husrannsakan. De får då reda på att det är spring utanför den aktuella lägenheten.

”Vi genomför husrannsakan och anträffar då två män i 20-25-årsåldern i lägenheten och där anträffades cirka 15 gram cannabis samt en joint”.

Eftersom de hört spring så börjar poliserna leta i allmänutrymmen. På taket till fastigheten så hittade polisen en plastpåse, i plastpåsen låg flera andra påsar. Enligt polisen så luktade det kraftigt av cannabis av plastpåsen. De öppnade försiktigt upp paketet av plastpåsar och ser då att det ligger en större mängd cannabis i påsarna.

På taket påträffade polisen nära ett kilo cannabis i en stor Ica-påse.
På taket påträffade polisen nära ett kilo cannabis i en stor Ica-påse. Foto: Polisen

Mannen som bor i lägenheten nekade i de första förhören. Men erkände när polisen visade upp bevis, bland annat en film från den andra mannens telefon som visade hans bord i lägenheten med alla cannabis. Men mannen nekar till att han skulle sälja narkotika.

Mannen berättar att han normalt inte använder cannabis utan han fick det som betalning för en skuld en person hade till honom, personen uppgav att han inte hade några pengar men att han kunde få ett kilo cannabis som betalning. Han hörde sig för om gatuvärdet och konstaterade att han då kunde få mellan 48 - till 52 000 kronor. Han vill inte uppge vem som försett honom med narkotikan.

Han säger att han inte säljer cannabis, men vid husrannsakan påträffades en bunt med så kallade redlinepåsar. Mannen säger att påsarna är från när han och hans flickvän bakade pizza.

Att det luktade rök i trapphuset och att de var påverkade berodde på att de båda männen skulle provröka cannabisen för att se om det var äkta.

Den andra mannen erkänner ringa narkotikabrott, men inte narkotikabrott, förvärv i överlåtelsesyfte.

Artikeltaggar

Brott & blåljusCannabisHusrannsakanKarlskogaNarkotikaNarkotikabrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.