Hoppa till huvudinnehållet

Lagkaptenen om avgörandet: ”Riktigt skönt”

Publicerad:
Reporter Fredrik Narvelid
Fredrik Narvelid
fredrik.narvelid@kt-kuriren.se
Gustaf Franzén satte det matchavgörande målet.
Gustaf Franzén satte det matchavgörande målet. Foto: Kajsa Juslin

Med sitt tredje mål för säsongen såg lagkaptenen Gustaf Franzén till att BIK Karlskoga fick med sig tre poäng från rivalmötet med Västerås.

– Otroligt skönt. Det är mycket känslor i de här matcherna, säger Franzén efter 3–2-segern.

BIK Karlskoga öppnade starkt och David Lilja satte ledningsmålet redan efter 29 sekunder.

Logan Cockerill följde upp med att göra 2–0 när sju minuter var spelat. Och BIK hade bud på ännu fler mål i den första perioden som man dominerade.

– Lilja gjorde ett snyggt mål där han var kall framför mål. Logan slog på jetmotorn och flög fram. Vi kom ut stort och med bra pondus. Vi hade ett bra lir. Passningsspelet var det bästa för säsongen. Pucken gick som ett snöre, kommenterar Franzén.

Men likt förra matchen mot Östersund gjorde BIK en sämre andraperiod. Västerås åt sig in i matchen och reducerade åtta minuter in på mellanakten.

I den tredje perioden kvitterade Isac Skedung och det var fördel hemmalaget.

– Vi blev för passiva även om jag tycker att vi höll dom på utsidan i stora delar av matchen. Jag tycker att det var väldigt starkt av oss att komma tillbaka och ändå ta tre poäng.

Firade med målgest

Segermålet stod lagkaptenen Franzén för när tre minuter och 36 sekunder återstod av matchen.

– Pucken landade framför mig när jag stod vid kassen. Det handlade bara om att få klubban på pucken. Jag försökte sätta den i bortre. Det var riktigt skönt att se pucken glida in.

Franzén firade med en målgest.

– Den kom naturligt. Det är mycket känslor i de här matcherna och det var många supportar från Karlskoga på plats. Jag blev glad helt enkelt, säger han med ett leende.

Fullträffen var blott hans tredje den här säsongen.

– Jag tycker ändå att prestationerna har varit där den senaste tiden. Sedan handlar poängproduktion väldigt mycket om tillfälligheter. I de senaste matcherna tycker jag att min kedja med Logan och Gustav (Willman Borvik) gjort det bra. Vi har hittat en fin kemi. Nu gäller det bara att fortsätta.

”Blev lite för små”

BIK-tränaren Karl Helmersson sa så här efter segern:

– Första perioden var riktigt bra. Vi kom ut väldigt aggressivt med bra fart i spelet. Självklart underlättade det med ett mål i första bytet. Det var ganska naturligt att Västerås höjde sig i den andra perioden.

– Jag kan tycka att vi inte behöver ge motståndaren så mycket is. Vi blev lite för små emellanåt. Vi är ett så pass bra lag att vi inte ska behöva bli det. Vi satte oss i situationer som inte behövde uppstå.

– Vi var i ledningen inför tredje och även om de kvitterade så var det mycket tid kvar. Vi vände tillbaka ytterligare en match och vann. Det tyder på en bra moral i laget. Det var grymt av grabbarna att få med sig tre poäng.

Läs också

Västerås–BIK Karlskoga 2–3 (0–2, 1–0, 1–1)

Första perioden: 0–1 (0.29) David Lilja (Markus Modigs, David Lindquist), 0–2 (7.03) Logan Cockerill.

Andra perioden: 1–2 (8.22) Emil Aronsson (Zeteny Hadobas, Anthon Eriksson).

Tredje perioden: 2–2 (10.20) Isac Skedung (Liam Dower Nilsson, Ludvig Jardeskog), 2–3 (16.34) Gustaf Franzén (Alexander Leandersson, Johan Larsson).

Skott: 31–20 (9–8, 15–7, 7–5).

Utv: Västerås: 2x2. BIK: 5x2.

Publik: 2734.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagDavid LiljaGustaf FranzénIshockeyLogan CockerillVästerås

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.