Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: Vi ska få bukt med underskottet

Publicerad:
<strong id="strong-d1018c29d09559a2adb1f9aadc590040">Vänsterpartiets ledamöter I socialnämnden i Degerfors ska fatta beslut för att komma till rätta med det ekonomiska underskottet i nämnden.</strong>
Vänsterpartiets ledamöter I socialnämnden i Degerfors ska fatta beslut för att komma till rätta med det ekonomiska underskottet i nämnden. Foto: Henrik Holmberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Statistik och verklighet stämmer inte alltid överens”

På julafton kunde vi läsa Johanna Svärds insändare rörande personalens situation inom socialförvaltningen.

Det är lätt att få ett intryck av att J. Svärd själv varit närvarande vid det senaste socialnämndsmötet, då hon skriver ”vi” och ”våra” i texten, men så var inte fallet.

Insändaren som kommenteras:

Insändare: Statistik och verklighet stämmer inte alltid överens

(S) hade dock tre av sina fyra ledamöter på plats, och dessa väckte en övrig fråga där de ville få information om både personaluppsägningar, och om samarbetet mellan socialförvaltningen och skolan.

Den första delen av frågan redogjorde socialchefen för (och på den andra delen svarade Anita Bohlin-Neuman), vilket även framgår av tidningsartikeln 16/12.

Socialchefen redovisade att det fanns naturliga orsaker och förklaringar till att personal sagt upp sig, under de avslutningssamtal som hållits med dem.

De tre närvarande ledamöterna från (S) hade vid mötet sagt sig vara nöjda med socialchefens redogörelse - vilket tydligen inte J. Svärd uppfattat.

I samma artikel, som hänvisas till här ovan, kunde man också läsa mycket glädjande uppgifter om hur personal söker sig till Degerfors kommun, och man därmed slipper höga kostnader för bemanningsföretag.

Vad planen för den nya majoriteten är, frågar J. Svärd?

Ja, det är självklart att få bukt med de tidigare årens enorma underskott - som J. Svärd kallar att man ”blivit så fokuserade på att hitta pengar” - (vilka som skapade underskottet minns vi), samt att kämpa för att de äldre ska få så bra innehåll i sin vardag som bara är möjligt.

Vänsterpartiets ledamöter I socialnämnden

Artikeltaggar

Anita Bohlin-NeumanÅsikterBemanningsföretagDegerfors kommunInsändareJohanna SvärdSocialnämnderStatistikVänsterpartiet