Hoppa till huvudinnehållet

Henrik blir ny tränare i Degerfors IF:s akademi: ”Känns spännande”

Publicerad:
Henrik Andersson.
Henrik Andersson. Foto: Degerfors IF

Henrik Andersson, 31 år, blir tränare för det yngsta laget i Degerfors IF:s akademi.

Det meddelar klubben på sin hemsida under tisdagskvällen.

Andersson kommer till rollen som P16-tränare i DIF från att ha varit assisterande tränare för Karlslunds division 2-lag.

Innan dess tränade han Karlslunds P17-lag.

Han började som tränare i Umeå FC:s akademi då han studerade till psykolog i Västerbotten.

– Det känns spännande att få möjligheten att kombinera mina intressen för ledarskap och fotboll i en allsvensk förening. Jag är framför allt glad över att få jobba med en process igen och att få jobba med ungdomar. Jag sökte mig till Degerfors IF för att jag brinner för ungdomar och för att få fortsätta min egen utvecklingsresa som tränare. Jag hoppas kunna vara med och bidra till nästa generations spelare i Degerfors IF:s A-lag, säger Henrik Andersson i en kommentar på DIF:s hemsida.

Till DIF:s akademin räknas lagen för P16, P17 och P19.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.