Hoppa till huvudinnehållet

Förslag för ökad trivsel på äldreboendena: Korvgrillning och stor-tv

Publicerad:
En person har föreslagit att det anordnas korvgrillning på äldreboendena i Degerfors.
En person har föreslagit att det anordnas korvgrillning på äldreboendena i Degerfors. Foto: Kallestad

Korvgrillning för de boende på Väster- och Letälvsgården, underhållning och en flytt av storbilds-tv behandlades på socialnämndens senaste möte.

En person hade föreslagit att det ska finnas möjligheter till korvgrillning på Västergården och Letälvsgården, varför det behöver det göras i ordning grillplats för brandsäker möjlighet till grillning. Förslagsställaren föreslog också att det ska ordnas med mer musikunderhållning, då det varit väldigt uppskattat tidigare.

Ett annat medborgarförslag gällande trivsel hade också kommit till socialnämnden för beredning. Det handlade om den storbilds-tv som förut fanns på Västergården. Här vill förslagsställaren att tv-apparaten flyttas till Letälvsgården, där det finns fotbollsintresserade personer som vill se på fotbollsmatcher på TV, därav förslaget.

Inte ett spår

Socialnämnden ser positivt på medborgarförslagen, men då det inte finns pengar avsatt i 2023 års investeringsbudget för utemiljö vid äldreboendena väljer man att överlämna förslaget om grillplatser till den arbetsprocess som ska göras kring förbättrad utemiljö vid äldreboendena.

Vad gäller storbilds-tv och direktsända fotbollsmatcher, så finns inget att göra:

– Det finns ingen tv att flytta, den har stulits och det finns inte ett spår efter tv:n, säger socialnämndens ordförande Anita Bohlin Neuman (V).

Genom det anser nämnden att förslagen är besvarade.

Artikeltaggar

GrillningLetälvsgårdenMedborgarförslagPolitikSocialnämnderVänsterpartietVästergården

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.