Hoppa till huvudinnehållet

Han är klar som tränare för DIF:s P19-lag: "En miljö som andas fotboll”

Publicerad:
Daniel Sjöberg.
Daniel Sjöberg. Foto: Degerfors IF

Daniel Sjöberg, 39 år, blir ny tränare för Degerfors IF:s P19-lag.

Klubben meddelar det på sin hemsida under onsdagskvällen.

Sjöberg ersätter Jesper Swedlund, som i stället ska träna Norrby i division 1.

För Sjöbergs del väntar även uppdraget som fotbollsinstruktör på den nationella idrottsutbildningen vid gymnasiet i Degerfors IF.

Bakgrunden

Den nye DIF-tränaren har tolv års erfarenhet från junior- och seniorfotboll.

Närmast kommer han från uppdraget som P16-tränare i Uppsalaklubben Sirius.

– Jag började på ungdomssidan i Tierps IF där jag tränade ett lag i två säsonger. Därefter gjordes mitt lag, som var det äldsta juniorlaget, om till ett seniorlag eftersom det inte fanns något sådant. Fyra år blev det sedan i Tierps seniorverksamhet innan jag gick vidare till Strömsberg som jag tränade i division 2 och 3. Nu senast kommer jag från IK Sirius akademi, där jag tränat deras P16-lag, säger Sjöberg till DIF:s hemsida.

Där fortsätter han:

– Jag som kommer utifrån har hört talats som Degerfors som historisk fotbollsmark, så det är väldigt spännande att komma till en miljö som andas fotboll. Jag ser fram emot att få börja arbeta i Degerfors IF:s akademi och som instruktör på NIU.

P19-laget i DIF åkte ur allsvenskan hösten 2021. Den gångna säsongen placerade sig laget trea i superettan norra och missade med mycket knapp marginal kval till allsvenskan.

Klart med nytt tränarjobb för Jesper Swedlund: ”Mina förväntningar är höga”Henrik blir ny tränare i Degerfors IF:s akademi: ”Känns spännande”

Artikeltaggar

Degerfors IF JuniorFotboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.