Hoppa till huvudinnehållet

Helmerssons analys: ”Ska fortsätta – då kommer det här vända till vår fördel”

Publicerad:
Karl Helmersson är huvudtränare för allsvenska BIK Karlskoga.
Karl Helmersson är huvudtränare för allsvenska BIK Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Karl Helmerssons lag åkte på tredje förlusten i rad genom 1–2 borta mot AIK.

– Vi ska fortsätta och då kommer det här att vända till vår fördel med stolpe in för oss, säger BIK:s huvudtränare.

BIK-kaptenen: ”Nära – men frustrerande att det blev likadant igen”Tredje raka BIK-förlusten: ”Är ruskigt irriterad just nu”Så här ändrar BIK i laguppställningen till mötet med AIK

Efter två raka segrar för BIK Karlskoga är det nu tre nederlag i rad genom 2–6 hemma mot Södertälje SK, 1–3 hemma mot Mora IK och i kväll 1–2 borta mot AIK.

BIK:s huvudcoach Karl Helmersson ger sin analys efter förlusten på Hovet i Stockholm.

– Det är klart att det var surt att förlora. Jag tycker att vi ändå genomförde matchen på ett bra sätt. Vi kom ut gjorde en riktigt bra förstaperiod och tog ledningen helt rättvist och vi spelade precis som vi ville med att sätta AIK under press. Det var roligt att se att vi höll oss till det vi pratat om och det var en hel del fysiskt spel också. Det var lite mer än vanligt och det var något vi också snackat om och det gav oss energi vilket kändes bra, säger 43-årige Helmersson och fortsätter:

– AIK kom väl ut i andra perioden och låg lite på oss och tog över spelet mer och det var därför vi tog en timeout i mitten på andra för att försöka bryta det. De gjorde två mål men på det stora hela höll vi AIK ändå bra på utsidan och hade hyfsad kontroll och vi växte in i andra perioden också. Vi hade även ett par lägen, exempelvis genom Albin Eriksson där det väl studsade till när han höll på att göra mål i tom bur och i slutet på andra hade vi ett jättebra läge.

– Matcher går i vågor och i sista perioden tog vi återigen taktpinnen och AIK började bli lite stressade och skickade iväg puckar medan vi trummade på. Vi hade jätteläge i slottet genom Kalle Jellvert och vi hade lägen för att ta poäng så det var surt att vi inte fick med oss något.

”Vi skapar chanser”

Och det är givetvis svårt för Helmerssons gäng att vinna hockeymatcher när laget endast producerar ett mål.

– Att släppa in två mål är bra, men att göra ett mål framåt som vi har gjort ett par matcher nu så behövs det fler såklart. Men samtidigt skapar vi chanser och vi hade jättelägen senast mot Mora också. Så för oss gäller det att inte lägga oss ner och dö och det kommer vi absolut inte att göra. Utan vi ska fortsätta och då kommer det här att vända till vår fördel med stolpe in för oss, säger Karl Helmersson och tillägger:

– Det hade varit skillnad om vi varit utspelade och inte haft någon chans i matcherna. Men det har vi hela tiden, vi är med i varenda match.

Lars Volden vaktade BIK-kassen mot AIK och Helmersson gillar vad den 30-årige norrmannen visade upp.

– Han agerade bra och lugnt och han gjorde det bra i samarbetet med utespelarna.

Artikeltaggar

AIK HockeyBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanHovetIshockeyKarl Helmersson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.