Hoppa till huvudinnehållet

Ida Thunberg: Jag försöker välkomna 2023

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Så blev det nytt år igen, och det känns som att jag blir mer och mer försiktig i mina nyårsförhoppningar för varje år nu.

Man har ju liksom sänkt kraven något sen 2020, och 2021, och 2022. Pandemi, krig och inflation. Ovisshet, och så just det där att många av oss verkar ha fått svårare att hitta tillbaka till hoppet och framtidsplanerna. Allt man bokar in ramas liksom in av en reservation efteråt; OM det nu blir av. OM vi är friska. OM man får resa dit då.

Att inte ta saker för givet kan i och för sig ibland vara en bra sak. Men jag saknar ändå tiden när man trodde på att saker skulle ske, utan att tvinga gardera sig med en massa “om” och “ifall att”.

Jag försöker ändå att välkomna 2023 med så öppna armar jag mäktar med, även om jag har svårt att känna den där riktiga entusiasmen. Det är lite för mycket som fortfarande skymmer sikten mot de där riktigt hoppfyllda och lättsamma dagarna. Men som tur är finns det förhoppningsvis såväl bra som i alla fall helt okej dagar längs vägen dit.

Något fantastiskt som faktiskt redan hunnit hända på det nya året är att två kattungar har flyttat in hos mig, Milo och Jack. I skrivande stund har de bott hos oss i 16 timmar, och det känns redan som att livet har berikats på ett väldigt fint sätt. Kummin och Izza, som de heter, är två ljuvliga kattsystrar, snart fyra månader gamla. De är hur goa som helst mot varandra, och redan även mot oss.

Att få fler att älska är en fin sak, liksom att få ta hand om och inkludera två små varelser till i tillvaron. Jag växte upp med en Tusse i mitt liv, nästan hela min barndom, och har även haft katter efter det. Men nu var det ett antal år sen, men så kändes det alldeles rätt igen. Som att det var dags.

Så tillsammans med två små nya liv och två tonåringar, en nästan ny lägenhet, ett nyinköpt gymkort, en butik som jag ser fram emot att vidareutveckla och några små egna planer på saker att göra och se fram emot, så får det nya året tassa igång. Utan hopp om storslagenheter, men med i alla fall ett litet hopp om lite fler bättre dagar, fler steg framåt än bakåt och en lugnare värld.

Ida Thunberg

Artikeltaggar

KrönikorNöje/Kultur