Hoppa till huvudinnehållet

Max Grahns bästa insats hittills – seniorfinal: ”Stark i avgörande lägen”

Publicerad:
Gustav Joachimsson, till vänster på bilden, vann finalen i Synsam Open mot Bofors TK:s framtidsman Max Grahn. Foto: Bofors tennisklubb

Max Grahn har svarat för sin, hittills, bästa insats i karriären när han gick till final i Synsam Open i Örebro.

Bofors TK-löftet ställde upp i herrsingelklassen.

Det var hög klass på tävlingen. Grahn gick in seedad som åttonde spelare. Det var flera på papperet väldigt starka spelare i fältet.

Karlskogakillen vann både åttondelsfinal och kvartsfinal komfortabelt för att i semifinalen stöta på sin tränare i Örebro och tävlingens toppseedade Emil Broniewicz. Emil var nyligen med och spelade upp Örebro i elitserien i tennis.

Grahn tog karriärens största skalp och vann en stenhård match med 7–5, 4–6, 11–9 efter att ha räddat en matchboll i det avgörande matchtiebreaket.

Svårt att ladda om

I finalen väntade Gustav Joachimsson från Örebro. Det var den spelare som var andraseedad i tävlingen.

Grahn förlorade finalen med 3–6, 0–6. Det visade sig vara svårt att ladda om efter bedriften i semifinalen samtidigt som han mötte en bra motståndare.

Mental styrka

Sammantaget den starkaste prestationen hittills av Boforsspelaren som tar stora kliv hela tiden.

Pappan och tränaren Johan Brorsson kommenterar insatsen i Synsam Open så här: ”Max imponerar spelmässigt men inte minst mentalt genom att vara stark i avgörande lägen trots sin ringa ålder. Det imponerar väldigt mycket”!

Maxutdelning för både Grahn och hans klubbkompis Lisa PetterssonMax vann final mot pappa Johan – för tredje gångenMax tackar nej till drömchansen: ”Rätt beslut för min del”

Artikeltaggar

Bofors TKMax GrahnTennis

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.