Hoppa till huvudinnehållet

Ingen JVM-biljett för den andra Karlskogasonen: ”Det är surt såklart”

Publicerad:
Karlskogasonen Ludvig Berg som tävlar för Rehns BK blev inte uttagen till JVM i Whistler, Kanada, som startar i slutet på januari.
Karlskogasonen Ludvig Berg som tävlar för Rehns BK blev inte uttagen till JVM i Whistler, Kanada, som startar i slutet på januari. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Ludvig Berg blev inte uttagen i Sveriges trupp till junior-VM i Kanada.

– Det är surt såklart. Men det kommer fler mästerskap, säger Karlskogasonen.

Berg kan göra som Hellner i Kanada: ”Inte omöjligt”Karlskogasonen uttagen till JVM i Kanada: ”Jag blev superglad”

Simon Nilsson från Karlskoga finns med i den svenska truppen till JVM i längdskidor som i dag presenterades. Men för Karlskogabördige Ludvig Berg, barndomskompis med Nilsson, blev det ingen JVM-biljett och Berg har haft en jobbig säsongsstart på grund av förkylningar.

– Tyvärr blev det så, säger Ludvig Berg om uttagningsbeskedet och fortsätter:

– Det är surt såklart. Men det kommer fler mästerskap.

Ludvig Berg premiärtävlade helgen som gick på Bauhaus Cup i Lycksele där söndagens tävling 20 km masstart i klassisk stil kallades för ”JVM-test” och Berg som tävlar för Rehns BK kom på 27:e plats i ett lopp som vanns av Adam Grahn från IFK Mora SK.

– Tävlingarna i Lycksele i helgen var egentligen första riktiga tävlingshelgen för mig. Jag var förkyld både i premiären och första cuphelgen. Jag har inte haft möjlighet att köra någon tävling innan helgen som gick och det har varit många avbrott i min träning och bara allmänt dåligt liksom.

”Lätt att det låser sig”

I sprinten i Lycksele åkte Berg ut i semifinal och på lördagens distanslopp 10 km i fri stil blev det en 19:e plats, och värmlänningen tror att han hade behövt göra bättre resultat i Lycksele för att knipa en biljett till JVM i Kanada som startar i slutet på januari.

– Ja, det tror jag. Framför allt eftersom jag inte har något resultatunderlag från tidigare på säsongen. Det var min första tävlingshelg och de andra grabbarna har kört premiärhelgen och första cuphelgen och fått bra resultat med sig.

– Jag kom till Lycksele med kniven mot strupen, att jag var tvungen att leverera. Dels den pressen blandat med att jag varit förkyld och inte visste hur formen var så är det lätt att det låser sig.

Hur kändes åkningen och resultaten i Lycksele?

– Det var väl en ganska tung helg överlag. Jag kände inte igen kroppen alls på det sätt som den var när det var bra under hösten och innan allt började krångla med förkylningar och så. Jag har inte riktigt känt igen kroppen sedan dess, så det var en ganska tung helg överlag som sagt. I sprinten tyckte jag att jag hade bra fart, det kändes hyfsat bra. Men det handlar väl också om att jag inte heller har tävlingsvana just nu och då blir det väl tungt, säger Ludvig Berg och konstaterar att konkurrensen är hård:

– Det är inte mycket som skiljer mellan åkarna. Så det gäller att man har optimala förutsättningar.

Och det kommer som sagt fler mästerskapschanser för Berg som började karriären i Granbergsdals IF.

– Man får vänja sig vid att det kan vara så här. En karriär är inte spikrak liksom. Nu är det bara för mig att jobba ännu hårdare så kommer det i framtiden.

Berg fick en av fyra platser i juniorlandslaget: ”Ett helt annat stöd”Så har barndomsvännerna nått skideliten mot alla odds

Artikeltaggar

Granbergsdals IFLängdskidåkningLudvig BergSimon Nilsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.