Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogasonen uttagen till JVM i Kanada: ”Jag blev superglad”

Publicerad:
Karlskogabördige Simon Nilsson, som tävlar för Hägglunds Ski Team SK, är uttagen till JVM i Kanada som startar i slutet på januari. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Simon Nilsson från Karlskoga är uttagen till JVM i Kanada.

– Jätteroligt och jätteskönt, säger han.

Ingen JVM-biljett för den andra Karlskogasonen: ”Det är surt såklart”Karriärens bästa placeringar för Karlskogakillen: ”Det är väldigt stort”

Sveriges trupp till junior-VM i längdskidor i Kanada presenterades i dag och en av fem herrar som är uttagna är Simon Nilsson född 2003 och fostrad i Granbergsdals IF.

– Det är klart att jag blev superglad när jag fick beskedet, säger Nilsson och fortsätter:

– Det är jätteroligt och jätteskönt. Jag har känt att det har gått väldigt bra den här säsongen så väldigt skönt att jag lyckades nå målet att bli uttagen till JVM.

Så sent som i helgen tävlade Nilsson på Bauhaus Cup i Lycksele där han fixade nya fina placeringar, bland annat en en andraplats på lördagens 10 km fristilslopp med intervallstart.

– Jag har haft tre lite större tävlingshelger den här säsongen och det har gått bra på alla, så det har gått väldigt, väldigt bra.

Hade du tänkt att JVM-biljett var möjligt?

– Ja, man sätter ju upp mål som kanske är precis på gränsen att man ska kunna klara av det och JVM var väl ett sådant mål. Men jag har satsat och trott på det hela tiden även om det inte var självklart att jag skulle ta mig dit, säger Simon Nilsson som har svårt att säga något om målsättning på junior-VM redan nu:

– Det kommer vara otroligt hård konkurrens på JVM. Men jag ska göra mitt bästa såklart för att prestera på topp även där.

Pallen på 10 km fri stil i Idre den 10 december på Bauhaus Cup. Från vänster: Simon Nilsson, Hägglunds Ski Team, Elias Danielsson, Högbo GIF, och Nikolaj Riekkola, Luleå Gjutarens IF.
Pallen på 10 km fri stil i Idre den 10 december på Bauhaus Cup. Från vänster: Simon Nilsson, Hägglunds Ski Team, Elias Danielsson, Högbo GIF, och Nikolaj Riekkola, Luleå Gjutarens IF. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

”Största hittills”

Klart är att det är en stor tävling som väntar för värmlänningen.

– Det blir det största som jag har varit med om hittills.

Något JVM 2023 blir det dock inte för Nilssons barndomskompis Ludvig Berg från Karlskoga som inte blev uttagen. Berg, född 2003, tävlar för Rehns BK.

Junior-VM i Whistler, Kanada, startar i slutet på januari.

Längdlandslagets trupp till JVM

Damer:

Tove Ericsson, Hudiksvalls IF.

Lisa Eriksson, Strömnäs GIF Skidklubb.

Elin Henriksson, Skellefteå SK.

Erica Lavén, Täby IS Skidor.

Elin Näslund, Vårby IK.

Herrar:

Erik Bergström, Rehns BK.

Elias Danielsson. Högbo GIF.

Anton Grahn, IFK Mora SK.

Malte Jutterdal, Vreta SoMK.

Simon Nilsson, Hägglunds Ski Team SK.

Källa: Skidförbundets hemsida.

Artikeltaggar

Granbergsdals IFLängdskidåkningLudvig BergSimon Nilsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.